A Time Extensionnek adott friss interjúban Gregg Barnett, a '90-es évek klasszikus Discworld point-and-click kalandjátékainak tervezője elárulta, hogy a játékok remasterei végre megjelenhetnek, miután évekig tartó zűrzavar volt a jogok tulajdonosa körül.

A Terry Pratchett Korongvilág-könyvein alapuló játéksorozat, avagy a Discworld, a Discworld II: Missing Presumed...!? és a Discworld Noir 1995-2000 között jelent meg. Mindhárom cím eredetileg PC-re érkezett, és maga Pratchett is közreműködött a készítésben, a párbeszédek szerkesztésében segédkezett.

Discworld II: Missing Presumed...!?

Évekig bizonytalan volt, kinél vannak a jogok, mivel a játékok létrehozásában részt vevő legtöbb céget vagy beolvasztották egy nagyobb vállalatba, vagy teljesen megszűntek. Barnett azonban most örömmel számolt be arról, hogy a jogok 50%-a visszakerült hozzá, mint alkotóhoz, mivel a Perfect Entertainment nevű cég több mint 10 éve megszűnt.

Ahogy Barnett fogalmaz: „Amikor valami bezár az Egyesült Királyságban, a szellemi tulajdonjogok 50%-ban az eredeti alkotóra, 50%-ban pedig a koronára szállnak vissza, vagyis Károly királyra. Mi lennénk a játékok két tulajdonosa. Nos, voltak megbeszélések, és lehet, hogy valami történni fog a későbbiekben - egy újrakiadás vagy egy remaster. De nyilván nem sétagalopp, amikor a koronával van dolgod.”

Discworld Noir

Az interjúból többek közt az is kiderül, hogy Barnett továbbra is szeretne egy újabb Korongvilág-játékot, valamint, hogy Széltoló hangjának eredetileg a Monty Python másik tagját, John Cleese-t szerették volna, aki nemes egyszerűséggel lekoptatta őket, így került a képbe Eric Idle.

Nem maradt más, mint a remény, hogy végül valóban megszületnek az újrakiadások, az új játék pedig már csak tényleg a hab lenne a tortán! Ti játszottatok ezekkel a játékokkal?