A Blue Brain Games bejelentette, hogy nagysikerű 3D puzzle-kalandjuk, a The House of Da Vinci még idén érkezik a Meta Quest VR-eszközeire.

A The House of Da Vinci VR-ban a játékosoknak lehetőségük nyílik arra, hogy úgy merüljenek el a The House of Da Vinci világában, ahogyan eddig még soha. A játék története megegyezik az első résszel, azonban minden egyes feladványt átterveztek a VR számára. Ha szeretnél egy kis ízelítőt kapni a készülő új változatból, nézd meg a közzétett előzetest:

A program friss verziójában is bonyolult rejtvényeket kell megoldanunk, rejtett tárgyakat kell felfedeznünk, és ki kell szabadulnunk a különböző rejtélyes szobákból, amelyeket nem más itat át, mint a reneszánsz szelleme. A játék célja pedig végső soron nem más, minthogy szürke agysejtjeinket használva kiderítsük mesterünk eltűnésének okát.

A The House of Da Vinci nem mellesleg óriási sikert aratott, PC-n több mint félmillió ment el belőle, mobileszközökön pedig a négymilliót(!) is meghaladja az eladott példányszám. A VR-változatot idénre ígérik Meta Store-ra és Steamre, ám mivel első felvonásként hivatkoznak rá, az a sanda gyanúnk, hogy a trilógia többi része sem kerüli el a VR-osítást.