Silent Hill

8
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 1999. január 31. (25 éve 5 hónapja)

Műfaj: Horror

Játékmenet: Puzzle, Hibrid - akció-kaland

Grafikai stílus: 3D

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Gamepad

Fejlesztő: Team Silent

Kiadó: Konami

Platform: PlayStation 1, PlayStation 3, Vita, PSP

Leírás:

A Silent Hill sorozat első része, mely 1999-ben látott napvilágot. Az eredeti tervek szerint két irányítható karakter került volna játékba, de végül csak Harry kapta meg ezt a szerepet. A másik irányítható karakter Cybil lett volna.

A játék egy autóbalesettel nyit. Harry, egy átlagos fiatalember, épp Silent Hill városába tart örökbefogadott kislányával Cheryllel, amikor bekövetkezik a baleset. Amikor Harry magához tér, sehol sem találja a kislányát, ezért egyből elindul a városba, hogy segítséget kérjen. Azonban nem is sejti, hogy a ködbe borult város miféle kegyetlenségeket tartogat a számára.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Képek:

Értékelések

Tyucsev

Összes értékelése: 73

8/10 - Az első
2021. november. 9.

A sorozat első része. Jómagam először a második résszel találkoztam (ami azóta örök favorit), utána jött a kezdő darab. Ugyan csak PS-re jelent meg, de emulátorral PC-n is gond nélkül játszható.

Ez a rész egy új stílust teremtett. Nem nevezném túlélőhorrornak, mert vannak fegyvereink, de ettől függetlenül nyomasztó és horrorisztikus a hangulata. Ez köszönhető a vizuális megjelenésnek: félhomályos, sötét helyszínek, ahová csak a lámpánk fénye enged betekintést. Az épületekben a zárt ajtók, ahová félelemmel mersz csak benyitni.Az elveszettség érzését is átélhetjük, mivel egy városban kell bolyonganunk (igaz, behatárolt területen).

A másik fontos elem a zene és a hangok. Enélkül nem lenne ugyanaz az élmény, sokat tesznek hozzá a borzongáshoz. Ezek Akira Jamaoka szerzeményei, aki a további részek is  audioanyagán is munkálkodott.

Másik pozitívum, hogy úgy tud félelmet kelteni, hogy nem ijesztget. Tehát nincsenek benne jumpscare-ek (van erre jó magyar szó?). Egy kivétel, de az is csak utalás az Alien filmre :-)

A kalandjáték elemek is megjelennek benne. Néhol tárgyakat kell használnunk a megfelelő helyen, de vannak benne klasszikus rejtvények is. Az egyik különösen emlékezetes volt számomra: a vége felé van egy hely, ahol horoszkóp figurák vannak felrajzolva és meg kell találnunk köztük az összefüggést. Ezen napokig görcsöltem, még a Nők Lapja horoszkóprovatát is előszedtem :-) Persze a megoldást egész más szemszögből kellett nézni...

Ajánlom minden stílust kedvelőnek, akit nem riaszt vissza PS1-es grafika. A sorozattal ismerkedőknek nem fontos ezzel kezdeni, csak a 3. részhez kapcsolódik a történet.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Életet lehelnek a Silent Hill sorozatba
Hír
1 éve 7 hónapja (2022. november 26.)

Életet lehelnek a Silent Hill sorozatba

A Silent Hill sorozat az utóbbi években szépen lassan feledésbe merült. Ez mondjuk nem egy hirtelen jött esemény volt. A széria a csúcsát véleményem szerint a h...