Silence (The Whispered World 2)

8
AG.hu
6.5
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2016. november 15. (7 éve 7 hónapja)

Műfaj: Rejtélyes, Dráma

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: 3D

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Point & click, Billentyűzet (WASD), Gamepad

Leírás:

A Silence közvetlen folytatása a The Whispered Worldnek. A 16 éves Noahnak és kishúgának, Renienek nincsen egyszerű élete. Nem elég, hogy a srác nemrég gyógyult fel egy súlyos betegségből nagy nehezen, de az árvaházat, ahol laktak, bombatalálat érte, és a két fiatalnak menekülnie kellett a támadás alatt álló városka egyetlen épségben álló óvóhelyére. Ott sem voltak sokáig biztonságban, ugyanis egy eltévedt lövedék azt is porrá rombolta. A két testvér pedig Silence-ben, ebben a varázslatos, az élet és a halál mezsgyéjén húzódó világban találta magát. Az eddig élettől duzzadó, sok fura lakóval benépesített világot is egy pusztító háború árnya lengi be.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Értékelések

Trishtan

Összes értékelése: 79

8/10 - Egy mesés kaland mesés folytatása.
2017. december. 9.
Végezetül pedig marad a kérdés, hogy kinek ajánlható a Silence. Azt kell mondanom, hogy akik Sadwick kalandjait kedvelték 2009 őszén, azoknak mindenképpen érdemes tenniük egy próbát vele, elvégre, ha kissé furán is, de folytatódik a szomorú bohóc meséje úgy, hogy közben egy teljesen új történet ismerhetünk meg a Suttogott Világról. Akiknek pedig teljesen új ez a Whispered World dolog, mindenképpen az előddel kezdjék az ismerkedést, eléggé baráti áron be lehet ma már szerezni.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Princze

Összes értékelése: 36

6.5/10 - Egy mesés kaland mesés folytatása, ami sajnos fájdalmasan rövid
2022. szeptember. 13.

A Silence bejelentésének anno nagyon örültem, aztán az első kritikák elrettentettek, ugyanis rövid és könnyű játéknak írták le a játékot, vagyis pont a Whispered World ellentéteként. És sajnos ennek igazat kell adjak, bár engem csak a rövidség bánt.


Mert a játékmenet megváltoztatása önmagában nem egy rossz dolog. Lehet, hogy nem olvad szét az agyad, de sokszor ötletes, megint vannak Pötyi-szegmensek, összességében intenzív élményt ad a játék, amíg játszol. Csak kár, hogy 5 és fél óra(!) alatt kipörgettem. Bár a trófeavadászok még elszórakozhatnak egy darabig vele, de engem az ilyesmi nem motivál. Ellenben a kisebbeket is megszólíthatja a játék, akiknek az eredeti WW túl agyégető lenne.


Ami nagyon tetszett, hogy ezúttal két karaktert irányítunk felváltva, és nagyon átjön, hogy a két különböző jellem mennyire másképp reagál a világra. De dicsérnem kell a grafikát is, olyan, mintha szép festmények előtt mozognának a szereplők, és maguk is művészi hatást keltenek. Képeken tartottam a 3D-s Pöttytől, de azt kell mondjam, játék közben irtó cuki! A zene most is elsőrangú, és ezúttal az angol szinkron is jobban sikerült.


A játék valahol az előfutára lehetett a 2017-es Katedrálisnak, hisz tárgylista már itt sincs – tehát tárgyakat kombinálni nem fogunk, max egymáson használni –, ellenben vannak ügyességi részek, és belengeti a játék, hogy a döntéseid befolyásolják a történetet. De igazából meg nem. Félreértés ne essék, nem ígért ilyet a játék, csak a párbeszédrendszer felépítési végig ilyen érzetet kelt. Ugyanis az NJK-k szövegeire kétféleképpen reagálhatsz, és így megy tovább a párbeszéd, cselekmény. És igen, vannak nüansznyi eltérések (más jelenetecskét látunk), de a játék lineárisan halad előre. Nagyobb baj, hogy kevés a szereplő – akik így sem tudnak kibontakozni –, és hogy a történetben nem egyszer azt érzed, mintha valami hiányozna. Érdekes, mert a szintén 2016-os Deponia Doomsday ilyen szempontból (is) rendben van.


Amiért mégis kellemes emlék marad, hogy egy csomó érzelmet kiváltott belőlem, meg amíg tart, tényleg csodás élmény. Ha a történet tartalmasabb lett volna, simán rávágnám a 8-9 pontot.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Silence -  Whispered World 2
Teszt
7 éve 7 hónapja (2016. december 5.)

Silence - Whispered World 2

A Daedalic idén igazán elkényezteti a komolyabb kalandokat kedvelőket. Év elején a Deponia sorozat kapott egy hangulatos jutalomjátékot, most pedig a Whispered...