Prominence

8
AG.hu

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2015. november 7. (8 éve 7 hónapja)

Műfaj: Sci-fi

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: 360° fokos panoráma, Renderelt hátterű

Nézet: Belső-nézetes

Irányítás: Point & click

Leírás:

A Prominence egy klasszikus belső-nézetes point-and-click kalandjáték, amely egy futurisztikus sci-fi világban játszódik, ahol a játékosnak mindenféle rejtvényeket kell megoldania és számos feladatot teljesítenie.

Történet

A Prominence-ben a főhős egy teljesen ismeretlen helyen ébred. Modern és hihetetlenül fejlett orvosi berendezések veszik körül – mindenféle számítógépek, sebészeti műszerek, bioszkennerek és gyógyszereket tartalmazó szekrények. Nem tudja, hol van, és hogyan került oda, és képtelen felismerni és meghatározni az őt körülvevő számos tárgy rendeltetését. Zavarodottan és elveszetten próbálja kideríteni, hogyan és mi célból került ebbe a szupermodern komplexumba. Nem telik el sok idő és rádöbben, hogy nem lesz egyszerű dolga, és ha az összes rejtélyre választ akar kapni, akkor a titokzatos helyiségek titkait csak a helyi informatikai rendszerekben tárolt, hihetetlenül gazdag adatbázisokhoz való hozzáféréssel lehet megfejteni.

A fejlesztők a sci-fi témák viszonylag alacsony népszerűségét használták ki a számítógépes kalandjátékokban, hogy megmutassák a futurisztikus világokban rejlő nagy lehetőségeket. Az alkotók úgy döntöttek, hogy egy nem lineáris történetet terveznek, amely lehetővé teszi, hogy a játékos a kulcspillanatokban dönteni tudjon a főhős sorsáról. A választott útvonaltól függően más-más helyszíneket látogatunk meg, és különböző rejtvényeket oldunk meg. Ennek köszönhetően nem vagyunk rákényszerítve, hogy az egyetlen utat keressük, és a játék két fajta változatos befejezést kínál.

Játékmenet

A játékmenet elsősorban számos összefüggő feladatból áll, amelyek többnyire a játékos intelligenciáját és következtetési képességeit teszik próbára. Ami fontos, hogy az egyes feladványoknak általában többféle, néha igen változatos megoldása van, ami nagy szabadságot kínál, és jutalmazza a leleményességet. A Prominence klasszikus point-and-click irányítással rendelkezik.

Prezentáció

A Prominence karakterei profi hangalámondást kaptak, így a mondataik még hitelesebbnek és hihetőbbnek tűnnek. A Tom Griffith vezetésével a Digital Media Workshop zenészekből álló csapata által komponált soundtrack is igen figyelemreméltó lett. A grafika minőségi színvonala nem haladja meg a műfajban szokásos színvonalat, és előre renderelt 3D-s helyszínekre épül.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Képek:

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 114

8/10 - Egy modern, belső-nézetes point-and-click, aminek nincs mitől szégyenkeznie a nagyok között.
2021. október. 30.
A Prominence-t mindenképp érdemes kipróbálni és nem csak sci-fi fanoknak. Egy nagyon profin megtervezett indie kalandjátékról van szó, lebilincselő történettel, mai is jól mutató grafikával, és logikusan felépített rejtvényekkel. Egyedül talán az irányítás, a pixel-vadászat és az állandó backtracking okozhat gondot, és egyeseknek, mint nekem is, az az egyetlen fránya, tisztázatlan rejtély...

>> Teljes cikk elolvasása <<

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Prominence
Teszt
2 éve 7 hónapja (2021. október 30.)

Prominence

Jó pár éve hevert már a digitális polcomon a Prominence című sci-fi kalandjáték, de eddig valahogy sosem volt kedvem belekezdeni. A belső-nézetes point-and-clic...