Playing Kafka

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2024. május 21. (2 hónapja 1 napja)

Műfaj: Dráma

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: 3D

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Point & click

Fejlesztő: Charles Games

Kiadó: Charles Games

Platform: Windows/DOS

Leírás:

Vannak dolgok, amelyek gyakran csak önmagukon buknak el. Van egyáltalán kiút? Üdvözlünk a Playing Kafka című narratív kalandjátékban, ami a modern társadalom elidegenedéséről, valamint a megoldatlan családi problémákról szól. A játék az abszurd történetekkel foglalkozó híres író három művét adaptálja, és Kafka-szakértőkkel közösen készült.

Jellemzők:

  • egy teljesen hangos, elágazó történet, amely Kafka A per, A kastély és a Levél Apámhoz című művein alapul
  • hangulatos rejtvények, sorsdöntő döntések és drag and drop játékmenet, amely életre kelti a karaktereket és a környezetet.
  • kb. 1,5 órányi történet egy folyamatosan változó környezetben

A per

Egy átláthatatlan jogi perrel nézel szembe, és lassan beszippant a zavarba ejtő bürokrácia hálója. Rajtad múlik, hogyan közelíted meg a homályos, de alattomos vádat - válaszd meg, kitől kérsz segítséget, és hogyan beszélsz a bírákkal, ügyészekkel és másokkal, miközben az ítélet lassan közeledik hozzád. Számít egyáltalán, hogy ártatlan vagy-e?

Levél Apámhoz

Ez a fejezet Kafka apjának el nem küldött vallomásából merít ihletet, és a kettőjük feszült viszonyát járja körül. Próbálja megtalálni a megfelelő szavakat, amelyek segítettek Kafkának megbékélni a neveltetésével. Nézd meg, ahogy Franz a múltból vett jelenetekben próbál kapcsolatot teremteni az apjával. Van-e remény a megbékélésre?

A kastély

Megérkezel egy hófödte faluba, hogy földmérőként dolgozz, de hamar rájössz, hogy semmi nem az, aminek látszik - a helyiek halkan beszélnek a falu kastélyáról, és minden nap több kérdést vet fel, mint választ. Vajon valaha is befogad téged az örökké elérhetetlen kastély?

A játék Kafka halálának századik évfordulója alkalmából készült, és a prágai Goethe Intézettel együttműködve fejlesztették ki.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Linkek

Értékelések

Az AG.hu-val azt szeretnénk elérni, hogy a lehető legpontosabban ábrázoljuk az itt található játékok minőségét. Ehhez azonban a TE segítségedre is szükségünk van. Ha van kedved, akkor itt értékelheted (véleményezheted) a játékot. Ezáltal az értékelésed bekerül a többi felhasználó által beküldöttek közé, amikből átlagot vonunk és így pontosabb képet kapunk a játék minőségéről.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes kalandocska érkezett: Playing Kafka
Hír
2 hónapja 7 órája (2024. május 21.)

Ingyenes kalandocska érkezett: Playing Kafka

A történet három fejezetre tagolódik és az író következő művein alapul: A per, A kastély és a Levél Apámhoz.