Myst (2020)

8.5
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2021. augusztus 26. (2 éve 10 hónapja)

Műfaj: Rejtélyes, Fantasy

Játékmenet: Puzzle

Grafikai stílus: 3D

Nézet: Belső-nézetes

Irányítás: Gamepad, Mozgás kontroller, Virtuális valóság

Fejlesztő: Cyan Worlds

Kiadó: Cyan Worlds

Platform: Windows/DOS, Oculus

Leírás:

A legendás Myst első részének modern, újragondolt változata, immáron Unreal 4-es motorban és leginkább VR eszközökre optimalizálva.

A játék főhőseként a Myst nevű könyv akad a kezedbe, és annyira megbabonáz a tartalma, hogy hamar kiolvasod. Az utolsó lap azonban üres, és mielőtt felocsúdnál, máris a Myst szigetén találod magad, és nem tudsz mit tenni, mint felfedezni azt. A Cyan Interactive belső nézetes puzzle-kalandjátéka a '90-es évek egyik legnagyszerűbb alkotása, amely a 2000-es évek elejéig (pontosabban a The Sims megjelenéséig) a legeladottabb PC-s játék volt. Egy egész korszakot meghatározó, a zsáner egyik legfontosabb alkotása a Myst sorozat első része.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Értékelések

Princze

Összes értékelése: 36

8.5/10 - Amikor lassan összeáll, mit is kéne csinálni
2022. szeptember. 13.

Az én Myst-történetem nagyjából 10-15 éve kezdődött, amikor megvettem a IV. részt. Mondanom se kell, kifogott rajtam rendesen. Végigvinni csak évekkel később tudtam segítséggel… Az első rész ennek ellenére azért felkerült a „majd egyszer”-lista közé, hátha jobban fog menni - bízva abban, hogy én is fejlődök :) És végül tavaly el is jött ez a pillanat, természetesen a legfrissebb remake-kel. Meg kell valljam, kb. egy-másfél óráig nagyon elveszett voltam. Barangoltam, nézelődtem Myst szigetén, látva hogy itt meg itt meg itt majd biztos csinálni kell valamit, felfedeztem a könyvtárat, olvasgattam a könyveket, de nem jutottam semmire, nem volt miből kiinduljak. Mondom, nem lesz ez így jó, hamar vége lesz a barátságnak… Aztán egyszer csak észrevettem, ha tekergetek valamit, akkor más információk jelennek meg egy másik helyen, és akkor sikerült úgy átállítani az agyamat, hogy valahogy elkaptam a játék ritmusát. Nem minden ment zökkenőmentesen, volt olyan rejtvény, ahol csak mákom volt, de az hétszentség, hogy én mostanság nem jegyzeteltem ennyit papírra. Összességében nagyon tetszett, a feladatok és a megjelenítés is. Szinte végig fülesen játszottam, úgyhogy a zene okozott pár parás pillanatot, de hál istennek ez nem az a játék, ahol rád ugranak egy sötét átjáróban a szörnyek :) Mindenképpen nekifutok a Rivennek hamarosan. Kár, hogy azt nem újították még fel, bezzeg ezt a részt háromszor is…  No comment :)

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Jön a Myst sorozat első részének újragondolt változata
Hír
3 éve 10 hónapja (2020. szeptember 17.)

Jön a Myst sorozat első részének újragondolt változata

Az elcsepegtetett infókból sejteni lehetett, hogy a Cyan Worlds stúdió a Firmament játékon kívül dolgozik egy másik projekten is, de valószínűleg csak keve...

Ráncfelvarrást kap a Myst
Hír
2 éve 11 hónapja (2021. augusztus 17.)

Ráncfelvarrást kap a Myst

Az eredeti kalandjáték 1 év híján 30 éve jelent meg. A '90-es évek legeladottabb játéka volt egészen a Sims megjelenéséig, szóval mondhatjuk, hogy mély nyomot h...