Life is Strange

9.3
AG.hu
9.5
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2015. január 30. (9 éve 5 hónapja)

Műfaj: Rejtélyes, Dráma, Sci-fi

Játékmenet: Hibrid - akció-kaland, Narratív történetmesélés

Grafikai stílus: 3D

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad

Leírás:

A 2010-es évek egyik leghíresebb és legkiemelkedőbb kalandjátéka, amely a játékosok körében nem ok nélkül lépett kultstátuszba. Ez volt a Dontnod második olyan játéka, amely női főszereplőt kapott. Állításuk szerint a legtöbb kiadó nem igazán tudta elfogadni, hogy egy nőre szabják a legfontosabb szerepet (ráadásul kettőre), de ők mindenáron kitartottak amellett, hogy itt az ideje a játékokban is a nemek egyenlőségére törekedni. Végül a Square Enixnél kötöttek ki. A SE azonban határt szabott nekik: csak kisebb összeget ad a fejlesztésre és azt is csak akkor, ha epizodikus formában jelenhet meg.

A játék két tinédzser, Max és Chloe történetét mutatja be. Max, a szülővárosába visszatérő, visszahúzódó és a fotózásért rajongó lány, akinek elsődleges feladata, hogy beilleszkedjen a többi hasonló korú diákhoz a helyi iskolában. Chloe pedig, egy örök lázadó típus, aki leginkább csak zenét hallgatna és a környéken csatangolna.

A játék a rengeteg elismerés és díj mellett anyagi sikert is hozott a Dontnod csapat számára, akiknél először történt meg a megalapításuk óta, hogy nem nekik kellett a kiadóknál könyörögniük, mert azok jöttek el hozzájuk.

Magyarítás: A játékhoz létezik magyarítás. Innen tudod letölteni.

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 114

9.5/10 - Egy játék, amit nem tudok nem szeretni
2017. december. 2.
Egy játék, ami szinte a semmiből érkezett. Mégis megmutatta az interaktív filmekre és narratív történetmesélésre koncentráló fejlesztőknek - Telltale rád gondolok - hogyan kell ezt a dolgot rendesen csinálni. Csak azért nem adok rá 10-est, mert tökéletes játék nem létezik.

Norbi

Összes értékelése: 40

9/10 - Eredeti sztori, kíváló végeredménnyel
2017. december. 5.
A Life is Strange egy jó példája annak, hogy hogyan lehet egy érdekes és eredeti sztorit tálalni, és eladni. Történetmesélésben az utóbbi évek egyik legjobbja, a főhősök szintén a legemlékezetesebbek az elmúlt időszakban megjelent játékok közül. Játékmenetében nem nyújt túl sokat, könnyen kiismerhető a kezelése is, ebből a szempontból túl sokat várni nem érdemes tőle. De amit vállal azt maximálisan hozni tudja, ha valaki kedveli a Telltale féle vonalat, annak mindenképp csak ajánlani lehet ezt a játékot.

Tyucsev

Összes értékelése: 73

9.5/10 - Maradandó élmény
2021. május. 19.

Csak dicsérni tudom a játékot. Filmszerű élmény, súlyos döntések, amik kihatnak ránk (is), erős érzelmi töltet, élő karakterek, érdekes, fordulatos történet. Nem is akarok többet írni róla, ezt ki kell próbálni.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Nincs hiány ötletekből a Dontnodnál
Hír
3 éve 8 hónapja (2020. november 6.)

Nincs hiány ötletekből a Dontnodnál

A Life is Strange alkotói jelenleg összesen 6 játékon dolgoznak, ha a Twin Mirrort is beleszámítjuk.

Jövőhéten lepleznek le egy teljesen új Life is Strange játékot
Hír
3 éve 4 hónapja (2021. március 12.)

Jövőhéten lepleznek le egy teljesen új Life is Strange játékot

A Square Enix saját prezentációra készül, ahol szaftos újdonságokkal vár minden kalandrajongót.