Heavy Rain

7.8
AG.hu

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2010. február 23. (14 éve 4 hónapja)

Műfaj: Thriller, Noir, Krimi

Játékmenet: Interaktív film, Fontos döntéses, Narratív történetmesélés

Grafikai stílus: 3D

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Gamepad, Mozgás kontroller

Leírás:

A játék négy főszereplőre fókuszál: Ethan Mars - elvált építész, akinek idősebb fiát elütötte egy autó; Scott Shelby - visszavonult rendőr, aki magándetektívként tevékenykedik; Norman Jayden - FBI ügynök; Madison Page - inszomniás újságírónő. Mindannyiuk életét összeköti az Origami Gyilkosként emlegetett sorozatgyilkos, aki fiatal gyermekeket rabol el és gyilkol meg.

A kizárólag Playstationre fejlesztett játékot teljes egészében David Cage írta és rendezte. 2006-ban jelentették be, PS3-ra 2010-ben jelent meg, majd 2016-ban felújított változatot kapott PS4-re.

Magyarítás: A játék magyarul jelent meg.

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 114

8.5/10 - Modern krimi
2017. november. 16.
Csak azért nem kap többet, mert van a játékban egy írtózatosan nagy történetvezetési hiba (spoiler miatt nem árulom el, hogy hol), amit egyszerűen nem tudok megbocsájtani a fejlesztőknek. Ettől függetlenül egy egészen korrekt interaktív film, jó karakterekkel és érdekes történettel. Számomra a QTE részek is megfelelő nehézségűek voltak.

Tomsess

Összes értékelése: 16

9/10 - Az eső, a sorozatgyilkos és a ruhásszekrény .. vagy ilyesmi
2018. január. 20.
David Cage munkásságát lehet szeretni, vagy nem szeretni, de tény, hogy mindig felkavarja az állóvizet. A Heavy Rain minden kritika ellenére kérdés nélkül egy nagyon formabontó és egyedi alkotás volt a megjelenésekor, de még ma a PS4-es átirat korában sem apadt ez a szerepe. A Fahrenheit-ben bemutatott több karakter szemszögéből összerakott történetvezetés itt még érdekesebb és bár pont emiatt nehezebben követhető, de számomra a sztorira nincs panasz. Ami azonban képes volt felverni a vérnyomásomat, azok a QTE részek, illetve egy-két mászkálós "ügyességi" feladat. Ezért a pontvesztés, de amúgy tényleg csak mindenkinek ajánlani tudom, aki szereti az interaktív kalandokat!

Norbi

Összes értékelése: 40

6/10 - Interaktív film, logikai bukfencekkel
2018. június. 28.
A PS3 nagy zászlóvívőjének lett beharangozva a játék, de végül a szokásos David Cage féle esetlen storytelling lett belőle (is). Vannak egészen jó pillanatai, de a történetben fellelhető logikai bukfencek miatt nehéz teljesen komolyan venni már a játékot. Inkább technikailag érdekes ez az alkotás mint "rendes" kalandjátékként, szóval akit a fotoreál dolgok érdekelnek a Playstation 3 időszakából és hajlandó elnézni minden más hibáját ennek a játéknak, annak simán ajánlható ez a 8-10 órás filmszerű program.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Heavy Rain
Teszt
14 éve 3 hónapja (2010. március 21.)

Heavy Rain

"Pontosan tíz éve történt. A fiú ott állt a betonpályán, szürke és jellegtelen tízemeletes házak között és hagyta, hogy zuhogjon rá a súlyos eső. Minden cseppjé...

Star Wars játékot készít a Quantic Dream?
Hír
2 éve 9 hónapja (2021. szeptember 19.)

Star Wars játékot készít a Quantic Dream?

Az egyik legmegbízhatóbb Twitter „leaker” egy egész érdekes képet posztolt.