Harmonium: The Musical

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2024. augusztus 31. (1 hónap 1 hét múlva)

Műfaj: Dráma, Fantasy, Érzelmes

Játékmenet: Narratív történetmesélés, Felfedezős, Fontos döntéses, Puzzle

Grafikai stílus: 3D

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Érintőképernyős, Gamepad

Fejlesztő: The Odd Gentlemen

Kiadó: Netflix

Platform: Xbox Series X/S, Windows/DOS

Leírás:

A King’s Quest reboot fejlesztői által készített Harmonium egy igen különleges alkotás, ugyanis egy musical kaland, azonban a főszereplője, egy 10 éves filippínó kislány, Melody Macato siket, így a dallamok mellett a jelelés is a középpontjában áll. A lány annak ellenére, hogy nem hall, igazi zenei talentum, aki egy olyan előadást szeretne készíteni, amit a siket barátai is átélhetnek tapintással és látással, ha már hozzá hasonlóan nem hallhatják azt.

Melody egy elvarázsolt kottalapnak köszönhetően egy fantasy világba, a Harmoniumba kerül, ahonnan, hogy időben hazajusson, meg kell küzdenie minden muzsikus megtestesült rémálmával, a Kakofóniával.
Mivel a játékos elé egy olyan varázslatos világot tárul, amiben a muzsika vizuálisan megelevenedik, a játékmenet és a logikai feladványok erre épülnek, ahogyan persze a jelnyelvre is (mármint annak az Amerikában használatos változatára); azt használva léphetünk interakcióba az NPC-ékkel is.


Jellemzők:

  • Egyedi, a jelelésre épülő játékmenet: a rejtvények és narratív történetmesélés a jelbeszédre és egyéb non-verbális kommunikációs formákra épülnek. Ennek ellenére nem szükséges hozzá a jelnyelv előzetes ismerete.
  • Széleskörben élvezhető: A fejlesztés kezdetétől szem előtt tartják a készítők, hogy minél többen játszani tudjanak majd vele, ezért kisegítő lehetőségek széles tárházát tartalmazza majd. Többek között a muzsika vizuális ábrázolása, animált feliratok a zenés jelenetekhez, testre szabható feliratozás és irányítás meg erős kontrasztú grafikai mód is látható majd benne.
  • Interaktív musical előadás: Zenei betétekkel rendelkező klasszikus rajzfilmek és siketeknek szóló színházi eladások által inspirált, interaktív musical betétek tömkelegét élhetjük át benne, amik énekelve és jelelve is előadásra kerülnek. A dalok a döntéseink alapján többfelé ágaznak, ahogy a hangszerekkel játszva is változtathatunk rajtuk.
  • Minden korosztálynak szóló narratív élmény: Melody gondosan kidolgozott története minden korosztálynak befogadható kedves, elragadó, néhol humoros sztori.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Videók:

Értékelések

A játékokat csak a hivatalos megjelenésük után tudod értékelni.