Firmament

10
AG.hu

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2023. május 18. (1 éve 2 hónapja)

Műfaj: Sci-fi, Fantasy

Játékmenet: Sétaszimulátor, Puzzle, Narratív történetmesélés

Grafikai stílus: 3D

Nézet: Belső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad

Fejlesztő: Cyan Worlds

Kiadó: Cyan Worlds

Platform: Mac OS, Windows/DOS, PlayStation VR

Leírás:

A Myst és Riven készítőinek játéka, amely immáron teljesen 3D-ben pompázik az Unreal 4-es motornak köszönhetően. A játék VR eszközökön is játszható.

Nem vagy teljesen egyedül a Firmamentben. Az adjunct (kézi szerszám) mellett egy titokzatos jelenés is csatlakozik hozzád, akinek saját története van, amit meg kell osztania veled. A felfedezés során 3 birodalmat ismerhetsz meg, és mindegyiknek vannak titkai és rejtélyei, amelyeket fel kell fedned. Milyen célt szolgálnak a Birodalmak? Megbízhatsz-e a szellemben, aki elkísér téged?

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Képek:

Értékelések

Norbi

Összes értékelése: 40

10/10 - A Cyan legújabb mesterműje
2023. május. 19.
Hogy kinek tudnám ajánlani a Firmamentet, arra a válasz nagyon egyszerű: a Cyan rajongó bázisának mindenképp, illetve azoknak, akik nem félnek megmérettetni magukat a kategória egyértelműen leginkább elmét próbáló alkotásában. Ez a program hű az alkotógárda ars poeticajához, egy kompromisszum mentes puzzle-kalandjáték, ami nem nézi hülyének a felhasználóját, hanem éppen ellenkezőleg. Bízik abban, hogy a magasra emelt logikai léceket is képes megfelelő körültekintéssel átugrani. Ennél többet pedig nem nagyon kívánhatunk manapság.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Egy hónap múlva érkezik a Cyan új mystikus kalandja
Hír
1 éve 3 hónapja (2023. április 18.)

Egy hónap múlva érkezik a Cyan új mystikus kalandja

A Myst alkotói az utóbbi években nem nagyon unatkoztak, ugyanis amellett, hogy gőzerővel készítik már egy ideje a Riven modern köntösbe bújtatott remake-jét, a...

Firmament - Az örökség tovább él
Teszt
1 éve 1 hónapja (2023. május 19.)

Firmament - Az örökség tovább él

Világokon átívelő tradíciómentés a zsáner mestereitől.

Mi is az a kalandjáték?
Érdekesség
5 hónapja 4 hete (2024. január 20.)

Mi is az a kalandjáték?

Közel 50 éve gyűrűzött be a játékosvilágba a kalandjátékok műfaja, de hogy ki mit ért ez alatt, kinek mi fér bele a kategóriába, az szinte egyénenként változik....

10 random ajánlat a '24-es Steam Tavaszi Vásárból
Hír
4 hónapja 4 napja (2024. március 14.)

10 random ajánlat a '24-es Steam Tavaszi Vásárból

Elstartolt a Steam Tavaszi Vásár, mi meg véletlenszerűen kiválasztottunk pár ígéretes ajánlatot - frissebbeket, régebbieket egyaránt -, bízva benne, hogy talált...