Creepy Tale

7
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2020. február 21. (4 éve 4 hónapja)

Műfaj: Fantasy, Horror

Játékmenet: Narratív történetmesélés, Hagyományos kaland, Puzzle

Grafikai stílus: Kézzel rajzolt

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad

Leírás:

Főhősünk épp a testvérével sétál, amikor minden horrorba fordul, és ismeretlen erők szörnyű események sorába taszítják ők. A testvérét elrabolták, és egy baljós erdővel találja szembe magát, amely tele van veszélyekkel és furcsa lényekkel. Oldd meg a rejtvényeket, amelyekkel útközben találkozol, ne hagyd, hogy elkapjanak, és mentsd meg a bátyádat!

Ismerd meg a sötét történetet és az okot, ami az egykor nyugodt és békés erdőt egy hátborzongató, gonoszsággal teli hellyé változtatta. Lehet, hogy te vagy az, aki képes leszel megfejteni az erdő összes titkát, és megmenteni a békés teremtményeket.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Videók:

Kapcsolódó játékok: Creepy Tale 2

Értékelések

Tyucsev

Összes értékelése: 73

7/10 - Ahogy a címe is mondja, ez egy creepy tale.
2023. március. 21.

Ma már nem számít különlegességnek egy indie csapat. A készítők is ezt a sort erősítik, de elsőre is (már a harmadik résznél tart a sorozat 2023-ban) maradandót tudtak alkotni. Köszönhető ez a kézzel rajzolt grafikának, ami meseszerűvé varázsolja a történetet. A beharangozóban is a Grimm testvérek meséihez hasonlítják a sztorit, amit meg tudok erősíteni. A készítők a kelet-európai régióból származnak, így valószínűsíthető, hogy az ottani folklórból is merítettek.

Az biztos, hogy elég véres és kegyetlen (kisebb korosztálynak nem ajánlanám). Pár óra alatt kijátszható a történet, de ez alatt számtalanszor fogunk meghalni. Az elsőre békésnek tűnő erdőt pedig mindenféle szörnyek és csapdák teszik veszélyessé.

A játékmenet egyszerűnek mondható: egy-egy kisebb helyszínen tevékenykedhetünk, ahol tárgyakat kell a megfelelő helyen felszedni, használni, vagy egy-egy klasszikus kalandjátékos fejtörőt kell megoldanunk. Egyik sem vészes, de azért párszor sikerült elakadnom rövidebb időre.

A történet nem túl bonyolult, de kellően rémisztő és sok kérdést felvet. De a klasszikus mesék is sokszor ilyenek, ezt én nem éreztem negatívumnak. Szöveg egyáltalán nincs benne, de nem is kell.

Jó kezdés volt ez a csapatnak, bár voltak már korábban kisebb játékaik, azok viszont egész más stílusúak. Én örülök, hogy ezen a vonalon mentek tovább.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.