Chuchel

5.5
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2018. március 7. (6 éve 4 hónapja)

Műfaj: Humoros, Fantasy

Játékmenet: Puzzle, Hagyományos kaland

Grafikai stílus: Fotorealisztikus

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click, Érintőképernyős

Fejlesztő: Amanita Design

Kiadó: Amanita Design

Platform: iOS, Mac OS, Windows/DOS, Android

Leírás:

Ebben a Jaromír Plachý által írt és tervezett játékban egy aranyos kis szőrgolyót irányítunk, akit Chuchelnak hívnak. Chuchel nem csak szereti, de egyenes imádja a cseresznyét és nagyon mérges tud lenni, ha valaki megzavarja őt kedvenc gyümölcsének majszolásában. Most azonban nem csak hogy megzavarták, de egy titokzatos gazember el is lopta tőle a cseresznyéjét. Chuchelnek nem marad más választása, mint üldözőbe venni a tolvajt és elmagyarázni a csintalan Chrchelnek, hogy cseresznyét lopni csúnya dolog.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Értékelések

Tyucsev

Összes értékelése: 73

5.5/10 - Agymenés
2021. május. 3.

Imádom az Amanita Design játékait, legfőképp a grafikai megjelenésük miatt. Csak nézni is kellemes őket. Ez elég egyedi megjelenést kölcsönöz nekik. Ez visszaköszön itt is, de kissé puritánabb módon: a képernyőn szereplő dolgok nem olyan részletesek, nincs háttér. Viszont elég “furcsa”. Máshol is poénkodtak rajta, te tényleg olyan,  mintha a rajzoló valamit szívott volna előtte :-)

A játékmenet is viszonylag egyszerű. Képernyőnként haladunk tovább, néhány hosszabb-rövidebb feladat megoldása után.

Szöveg a készítők jó szokásához híven ezúttal sincs benne, így nincs nyelvi akadály.

Nem túl hosszú, pár órán keresztül kergetjük csak hőn áhított cseresznyénket. Annyit elspoilerezek, hogy happy end lesz a vége :-)

El lehet vele szórakozni, de én többet vártam tőle a korábbi játékok miatt. Nem egy Botanicula, vagy Samorost. Az árát is sokallom érte, kb. 4-5 eurót megér számomra.

Nekem így kicsit savanyú a cseresznye.

 

Érdekesség: a Chuchel valamiféle szójáték, mert csehül az összesodort, vizes haj-szőr-koszcsomót, amit pl. a csapból kiszedünk, azt is hasonlóképpen írják. :-) 

Itt van róla a cikk: https://store.steampowered.com/news/app/207690/old_view/1657759404995987393?l=hungarian

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.