Amnesia: The Dark Descent

8.5
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2010. szeptember 8. (13 éve 10 hónapja)

Műfaj: Horror

Játékmenet: Narratív történetmesélés, Sétaszimulátor, Felfedezős

Grafikai stílus: 3D

Nézet: Belső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad

Leírás:

A Frictional Games kasszasikere, amellyel a stílust kitapogató Penumbra sorozat megtalálta a saját hangját és hamar a belső nézetes horrorjátékok elsőszámú alkotásává lépett elő. Főhősünk Daniel, aki egy elhagyatott ódon kastélyban ébred és csak homályos emlékei vannak. A szobákat és folyosókat felfedezve egyre többmindent ismer meg, és hamar rájön, hogy nincs egyedül... A félelem ebben a játékban viszont nem csak kívülről, hanem belülről is marcangolni kezdi Danielt. A Frictional Games legeredetibb pszichológiai-horror játéka, amely egy egész generációt határozott meg a zsáneren belül.

Magyarítás: A játékhoz létezik magyarítás. Innen tudod letölteni.

Értékelések

frem

Összes értékelése: 8

9/10 - Hideglelés!
2020. szeptember. 10.
Soha nem nézek horrofilmeket, utálom őket, ebből kifolyólag a horrorjátékokat is hanyagolom. Ezt a szörnyűséget viszont ingyen húztam be, úgy gondoltam, már csak becsületből is teszek vele egy próbát. A próbából az lett, hogy kétszeri nekifutásra végigjátszottam - nem tudtam abbahagyni. Remek történet, zene, atmoszféra, a grafika kicsit gyenge ugyan, de nem igazán zavart, úgy be voltam tojva, hogy nem igazán néztem milyen a felbontása a várfalnak:) Szükség van némi kombinálásra, fejtörésre a végigjátszáshoz, de nem túl nehéz - annyi a trükk, hogy nagyon kell figyelni minden utalásra, elejtett félmondatra. A sztori volt ami végihúzott ezen a borzalmon - mert félreértés ne essék: meg nem szerettem a horrorműfajt. Lelkileg tart nyomás alatt végig, nem az a tipikus szörnyekkel teli, hektoliter vérfolyókkal ellátott hentelős game - persze akad azokból is benne, de mértékletesen adagolva. Ez a játék a maga nemében tökéletes, aki szereti ha vacog a foga - nem a hidegtől - az ne tétovázzon, hanem szerezze be. Szerintem nem fog csalódni! Tökéletes magyarítás is elérhető hozzá Rapid és társai jóvoltából!

Tyucsev

Összes értékelése: 73

8/10 - Túlélőhorror classic
2021. április. 30.

Nekem már volt szerencsém a készítők korábbi szárnypróbálgatásához (Penumbra sorozat), ott már lerakták az alapjait ennek a stílusnak. Egyik erőssége a túlélőhorror vonal: a kastélyban egyedül, fegyvertelenül bóklászunk és igyekszünk elkerülni az elég ijesztő kinézetű lényt. Eközben szedegetjük össze az információkat arról, hogy mi is történt és kik is vagyunk valójában, mert amnéziásak vagyunk-ez a másik erőssége.

A játék során meghalni nem tudunk, ha elkap minket a szörny, akkor visszakerülünk egy közeli pontra, ahol már egyedül vagyunk. Ettől függetlenül nem éreztem úgy, hogy nincs benne kihívás. Valahogy rossz érzés volt találkozni azzal a torz alakkal…

Jómagam szeretem a horror stílust, legyen az akciódúsabb, vagy bujkálós, de ez mellet szeretek minden információt megtudni, amit csak lehet. (Sajnos ez a két dolog túlélőhorrorokban nehezebben véghezvihető, de ez legyen az én bajom.) Ebben mindkettő megvan.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Interjú az Alone in the Dark forgatókönyvírójával
Hír
10 hónapja 3 napja (2023. szeptember 10.)

Interjú az Alone in the Dark forgatókönyvírójával

Mikael Hedberg forgatókönyvíró beszélt egy kicsit az új Alone in the Darkról.