AGON: Toledo - Az elveszett kard (The Lost Sword of Toledo)

8
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2008. február 22. (16 éve 5 hónapja)

Műfaj: Rejtélyes

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: Renderelt hátterű

Nézet: Belső-nézetes

Irányítás: Point & click

Fejlesztő: Private Moon Studios

Kiadó: Private Moon Studios

Platform: Windows/DOS

Leírás:

Az AGON sorozat negyedik részében Hunt professzor a történelmi Toledó városát keresi fel. Szűk utcák, középkori városrészek, csend és nyugalom mindenütt. vagy mégsem? A professzor hamarosan ráébred, hogy a békés felszín alatt különös bűnügyek és családi intrikák zajlanak.
Ahhoz, hogy célját elérje, azaz felkutassa a soron következő táblajátékot, előbb meg kell találnia egy nagyértékű, elveszett kardot és meg kell mentenie egy igazságtalanul vádolt fiatalembert. A nyomozás során meg kell fejtenie egy különös zenélő doboz titkát, egy befejezetlen El Greco festmény rejtett üzenetét és fényt kell derítenie egy titkos társaság tevékenységére is. Sok száz éve eltemetett titkok kerülnek elő, amint egyre mélyebben ás a múltban…

Magyarítás: A játék magyarul jelent meg.

Értékelések

paalciklohexan

Összes értékelése: 2

8/10 - Csak előrelépéseket lehet felhozni
2017. december. 16.
Sokat fejlődött az első 3 részhez képest, mind kinézetben, mind szinkronok terén. Én magyar szinkronnal játszottam végig, kifejezetten élvezetes volt, amihez a spanyol területhez illő zene még többet hozzátett. Ha valaki mindent végig hallgat és minden rejtvényt jól megrág, a játékidő bőven felkúszhat 6-8 órára is. Ha már játékidő, egy vagy két rejtvény itt is akad, ami mintha nem követné teljesen a józan ész logikáját, kicsit erőltetettnek hat. Némelyik egyből megoldható, a másiknak nem szabad egyből nekirohanni és olyan is van, aminek több irányból is neki lehet menni. Ezen felül javaslom, hogy sűrűn mentsetek, akadnak javítatlan bugok (nem tudsz kijönni a "régiségkereskedő" szobájából). A mentésről jut eszembe, kedvenc fejtörőm egy régi kép előhívása üveg negatívról, a klasszikus módszerrel. Na itt tényleg szükség van minden részfolyamat között a mentésre. Összességében nekem teszett, természetesen a végén megkapjuk az utalást a következő részre (ami sajnos régóta várat magára). Mielőtt még mindenki izgulni kezdene, természetesen itt is van zenei fejtörő, és még keves WK-tól is kapunk egy újabb üzenetet.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.