A The Last Worker egy egész érdekes stílusban próbál majd elgondolkodtatni bennünket a világ problémáinak egy részéről.

A játék egy belső-nézetes, narratív kalandjáték lesz, amelynek középpontjában az emberiségnek az egyre inkább automatizált és dehumanizált világgal szembeni küzdelme áll. A képregénylegenda Mick McMahon művészeti stílusát és az egyedi játékmechanikát egy epikus környezetben próbálják ötvözni a fejlesztők, amelynek végeredménye egy érzelmes, elgondolkodtató történet, tele drámával, szatírával, intenzív akcióval és mély karakterekkel, akiknek szinkronját valódi sztárok szolgáltatják, mint például Ólafur Darri Ólafsson (Trapped), Jason Isaacs (Armageddon, The Death of Stalin), Clare-Hope Ashitey (Children of Men, Seven Seconds), David Hewlett (The Shape of Water, Nightmare Alley).

Jörg Tittel, a The Last Worker írója szerint, a játék egyedi játékmechanikája alatt az értendő, hogy a különböző stílusokat próbálnak meg egybegyúrni, mint például a felfedezős, a munkaszimulátoros, a lopakodós és a stratégiai stílusokat. Mindehhez jön még a belső-nézetes kalandozás, különböző rejtvényekkel és feladatokkal.

A fentebb említett színészek neves csapatához csatlakozott a minap Zelda Williams (The Legend of Korra) és Tommie Earl Jenkins (Death Stranding) is, amit Zelda a következőképpen kommentált: „Ki gondolta volna, hogy egy globális világjárvány közepén a Twitteren folytatott egyszerű kis csevej valahogy idáig vezet? Örökké hálás leszek, hogy Jörg jónak látta, hogy egy újabb, harcban megfáradt kemény nőt állítson elém, akinek öröm volt kölcsönözni a hangomat.” Természetesen ezután Jörg is megdicsérte a színésznő munkáját, és köszönetet mondott a Wired Productions kiadónak, hogy lehetővé tette számukra ezt a lehetőséget. „Ilyen sztárszereplőkkel dolgozni egy nagyjátékfilm vagy sorozat esetében is csodaszámba menne. De hogy ilyen világklasszis színészek kölcsönözhetik tehetségüket egy indie játékhoz, az a legszerencsésebb emberré kell, hogy tegyen. De végső soron ez a játék egy egyenlőségjel, ugyanis a csapat minden tagja szívét-lelkét beleadta minden apró részletébe. Akármilyen disztópikusra akarják is varázsolni a való világot, a miénk legalább színes és szeretettel megalkotott lesz.”

A magányos, nyomasztó és furcsa környezetben játszódó The Last Worker még idén megjelenik Windows, PS5, Xbox X/S, Nintendo Switch, Oculus Quest 1 és 2, valamint Steam VR platformokra.