A játék a szokásos időutazásos sablon mellé egy teljes értékű VR élményt ígér.

A Wanderer egy alternatív, apokaliptikus idősíkban játszódik, és a játékosok egy Asher Neumann nevű férfit irányítanak. A játék elején Asher megtalálja nagyapja elveszettnek hitt lakását, ahol rejtélyes tárgyakat talál, például egy szokatlan karórát, aminek segítségével olyan „semmiségekre” lesz képes, mint az időutazás. Az óra egyébként nem csak fejlett, de nagy dumás is, ezért úgy tűnik, hogy az utazás végéig, amolyan „barátként” tekinthet majd rá a játékos.

A Wanderer a szabadulószoba stílusú rejtvények és az akciójelenetek egyedülálló keverékét ötvözi, amelyben a játékos különböző korszakokból származó tárgyakat és eseményeket köthet össze néha valószínűtlen és ötletes módon. A fejlesztők gyönyörűen részletezett világokat, valósághű és innovatív fizikán alapuló interakciókat ígérnek.

A játékban különböző időkbe és helyszínekre látogatunk majd el. Kódokat törünk fel a második világháború idején, bulizunk egyet egy 1969-es hippi koncerten, megállítunk egy középkori összeesküvést, és látogatást teszünk Nikola Teslánál is.

A játék az új-zélandi székhelyű M Theory és Oddboy stúdiók közös vállalkozása, és ez az első közös VR címük. A Wanderert már az alapoktól kezdve a VR tulajoknak készítik, és a fejlesztők nagy hangsúlyt fektetnek a történetmesélésre. Emellett egy egyedülálló narratív és interakciós rendszeren dolgoznak, amely lehetővé teszi a játékos számára, hogy olyan módon fedezze fel az időt és a teret, mint még soha ezelőtt.

A Wanderer a tervek szerint egy háromrészes sorozat lesz, aminek az első részét a Sony Interactive Entertainmenttel együttműködve fejlesztik. A készítők szerint, az olyan tévésorozatokból, mint a Quantum Leap és a Dark inspirálódva a Wanderer egy izgalmas kalandsorozathoz teremti meg a terepet, és az időutazás egy újabb dimenzióját fedezi fel, sajátos fordulatokkal.

A Wanderer megjelenése 2021 harmadik negyedévére várható, és PS VR, Oculus és SteamVR platformokon lesz elérhető.