A 2020-as év egyik legkellemesebb kalandjátékba oltott visual novellje volt a Csirkekopók (amit a temérdek elnyert díj, meg a játékosok szeretete is alátámaszt), így igen nagy örömmel számolhatunk be róla az elsők között, hogy már gőzerővel készül a folytatása.


Chicken Police 2 - screenshot #1


Természetesen a továbbra is a Wild Gentlemen által fejlesztett, Into the HIVE! alcímre hallgató új részben bár visszatér két régi ismerősként Sonny Featherland és Marty MacChicken is, nem teljesen közvetlen folytatásról lesz szó, hanem egy önállan élvezhető új kalandról. Az állatos noirban megint Clawville városába látogathatunk el, ami sajnos nem a régi már. Az állatcivilizáció az összeomlás szélére került, Sonny és Marty pedig életük meg a karrierjük eddigi legnagyobb ügyébe kénytelenek beleásni magukat. Ennek felgöngyölítése közben szembe kell nézniük a bogarak alvilágával, ahogyan a múltjuk legsötétebb bugyraival is. Ennek köszönhetően egy komor, zord hangulatú, azonban néhol abszurd humorú sztorit élhetünk majd át.


Chicken Police 2 - screenshot #2


A játékmenet természetesen marad egy nyomozós noir kaland, amiben nyomokat kell gyűjteni, gyanúsítottakat kihallgatni, és a kreativitásunkat latba vetve megoldani a különféle feladatokat, hogy leleplezhessük a világot fenyegető csúnya gonosz összeesküvést. Clawville összesen harmincöt felfedezhető helyszínből fog most állni, ahol harminc, egymástól merőben különböző szereplővel találkozhatunk majd, akiknek mind meg van a maga szerepe a gyilkosság, árulás és szerelem körül forgó történetben. A fősztori végigkattintgatása mellett halomnyi mellékküldetés és alternatív útvonal is vár majd a vállalkozó kedvű csirkekopókra. Mindez valamikor jövőre PC-n mindenképpen átélhető lesz, de nagyon csodálkoznánk, ha nem érkezne szépen sorban konzolokra is.

De nézzétek csak meg, milyen hangulatos trailer jár a bejelentés mellé: