És nem utolsósorban végre az is kiderült, hogy milyen stílusú játék lesz a The Alters.

Ez az első videó, amely bepillantást enged a játékmenetre, és bemutatja a főhőst, Jant. Jan egy egyszerű munkás, aki leküzdhetetlen esélyekkel szembesül egy távoli bolygón, ahol teljesen egyedül rekedt. A túléléshez a főhősnek segítőkre van szüksége, ezért úgy dönt, hogy létrehozza önmaga alternatív változatait, az altereket. Azonban ezeknek az altereknek saját, változatos életútjuk van, így egyszerre hasonlítanak egymásra, de mégis különböznek egymástól. A játékos egyik fő célja a különböző Jans közötti kapcsolatok kiépítése lesz, mert csak együtt, közösen tudnak túlélni a rejtélyes bolygón.

Alters - bázis-építő játék

Az is kiderült a videóból, hogy The Alters alapja egy bázisépítő túlélőjáték, amelyet az életet meghatározó döntések és a különböző utak felfedezése vezérel. A barátságtalan bolygó, ahol Jan lezuhant, lassan egy hatalmas nap felé fordul, ami a sugárzás szintjét a magasba repíti. Ebben a kétségbeesett versenyfutásban az idővel Jannak az lesz a feladata, hogy a helyi Rapidium kristályokat hasznosítania egyre több altert hozzon létre, hogy lehetőleg minél hamarabb megoldást találjanak a túlélésre.

Alters - mozgó mobil bázis

Egy folyamatosan mozgó mobil bázison belül a csapatmunka és a széles körű szakértelem kialakítása egyaránt elengedhetetlen a túléléshez. Azáltal, hogy az átalakulási folyamat során eltérő utakat választunk a többi Jan számára, különálló készségekre tesznek szert. Ezek felbecsülhetetlen értékűvé válnak, nem csak a bázis fenntartásában, hanem olyan feladatokban is, mint a főzés, a felszíni felfedezéshez szükséges eszközök készítése és az alapvető erőforrások gyűjtése.

Az Alterek azonban többet jelentenek puszta erőforrásoknál. Érző lények, saját érzelmekkel, problémákkal, célokkal és néha egzisztenciális kétségekkel a céljukkal kapcsolatban. Ezáltal a narratívára is nagy hangsúlyt fektetnek a fejlesztők.

A The Alters 2024-ben jelenik meg Windows és az újgenerációs konzolokra.