Macska főhősünk igencsak elemében lesz egy-egy izgis szituációban.

A Stray főszereplője egy macska, aki – eddig ismeretlen okokból – elszakadt a családjától és egy baljóslatú, de erősen disztopikus városban ragadt. Macskaképességei kihasználásával nem csak kiutat kell találnia magának e sötét helyről, de a rá leselkedő veszélyek miatt az túléléshez is nagy szüksége lesz rájuk.

Útja során összebarátkozik egy B-12 nevezetű aprócska robottal, akivel közösen összefogva még nagyobb interakcióra lesz képes a külvilággal. Segítségével nem csak a városban élő különös emberszerű robotokkal fog tudni kommunikálni, de az ellenségeivel is fel tudja majd venni a harcot.

Mindemellett persze főhősünk továbbra is „csupán” egy macska lesz – bár elnézve a videót, néhol valóban szuperhős tulajdonságokkal lesz felvértezve – ezért a szokásos macskás dolgokra is rávehetjük majd őt, mint például a dörgölőzés, vagy hasonló játékos interakciókra (vajon lesz-e benne tisztálkodás mód).

A gameplay videóból kiderült, hogy a játék külső-nézetes perspektívát kínál a játékosok számára, és a legjobb élmény elérése érdekében valószínűleg egy kontroller is szükséges lesz hozzá. A készítők szerint a Stray valamikor 2022 első negyedévében érkezik PS4, PS5 és Windows platformokra.