A Fireart Games fejlesztőcsapata egy igencsak szemet gyönyörködtető, kézzel-rajzolt kalandjátékon ügyködik.

Az indie fejlesztőknek hála az utóbbi években egyre több hagyományos point and click kalandjáték jött piacra, vagy van készülőben. Véleményem szerint főleg nekik köszönhető a stílus újjáéledése, mert őszintén szólva alig győzzük feltölteni a játék-tárunkba az újabb és újabb bejelentett játékokat (na meg a pár ezer már megjelent játékot).

Ma egy újabb gyönyörű, kézzel-rajzolt kalandjátékot rakhatunk a várólistánkra, amely néhány igen különös, ámde fantasztikus "halas" bolygókon játszódik. Ebben a világban él egy kislány és az ő mechanikus alter-egója, Cubus, akik között váltogatva kell a játékosnak különböző fejtörőket és problémákat megoldania. Problémákból pedig van bőven, mert a lány világát egy ismeretlen, gonosz, kis manó próbálja tönkretenni.

A játék zenéjét egyébként az a neves Christopher Larkin szerezte, aki annak idején a Hollow Knightét is komponálta.

A videón látottak alapján a produktum szinte teljesen a Machinarium játékmenetét másolja, ami amellett, hogy tele lesz logikai fejtörőkkel azt is jelenti, hogy nonverbális kalandjáték lesz, tehát az angolul NEM tudók is nagy valószínűséggel élvezni fogják majd, mert párbeszédet nem nagyon fognak találni benne.

TOHU - nonverbális kalandjáték

A Steamen azon kívül, hogy a kívánságlistátokra helyezhetitek a játékot, a demóját is kipróbálhatjátok. Pontos megjelenési dátum egyelőre nincs, de az eddigi nyilatkozatok alapján a játék körülbelül október, legkésőbb novemberben érkezik a digitális polcokra. Méghozzá szinte mindegyikre, mert a fejlesztők, egy nem rég bejelentett, új kiadóval való házasságuknak hála, ki tudják adni PC-re, Androidra, iOS rendszerekre, valamint Switch, Xbox One és PS4 konzolokra is.