A mai napon frissül a PS Plus közepes és legnagyobb csomagjának a felhozatala egy jó adag kiváló indie cuccal, amik közül kiválogattuk nektek a sztoriban erősebb alkotásokat.

Deliver Us Mars

Kezdjük is a sort a KeokeN Interactive sci-fi sétaszimulátor sorozatával, aminek az első része, a Deliver Us the Moon olyan másfél éve került bele a csomagba, és egy kifejezetten hangulatos és látványos kaland volt (benne láttam előszőr élőben Ray Tracinget, le is tettem tőle annó a hajam), néha már-már túltolt labirintus-szerű pályatervezéssel. A folytatása, a Deilver Us Mars tavaly jelent meg, és nagyjából egy évtizeddel később veszi fel a történet fonalát, amiben a címéből adódóan nem nehéz kitalálni, hogy immár a vörösbolygót látogathatjuk meg, hogy visszaszerezzünk egy ellopott kolonizációs űrhajót, ami a kihalóban lévő emberiség utolsó mentsvárát jelenti.

Raji: An Ancient Epic

A három és fél éve megjelent (hogy repül az idő...), az ősi Indiában játszódó, merőben különleges artdizájnnal rendelkező Raji egy igazán érdekes mix, ugyanis a reflexeinkre építő akciórészek mellett az ügyességünket is leteszteli platformozással, miközben az szürkeállományunkat megmozgatja a temérdek logikai feladvánnyal. Eközben természetesen a történetmesélésnek is fontos szerepe van, amiben egy testvérpár – Raji és kisöccse, Golu – a démonok és az emberiség között dúló háború kellős közepén találja magát az istenek akaratának köszönhetőn.


Dave the Diver

A búvárkodós pixelkaland a tavalyi év egyik legnagyobb és legsikeresebb indie meglepetése volt (3 millió felett fogyott Pc-n meg Switchen), ami a változatos játékmenetének (nappal a tenger fenekén vadászunk a halakra és egyéb létformákra, este a sushi bárunkat visszük), elvont sztorijának és néhol debil karaktereinek, meg persze a roppant szórakoztató mivoltának köszönhető. Könnyed, mégis magába szippantó cucc, ami nem csak, hogy ma jelenik meg Ps5-re, de egyből bekerül a PS Plus katalógusba is, hogy így minél többen ismerhessék meg ezt a gyöngyszemet.


Sir Csonti, Egyedül a Sötétben, és Zsivány Kettes

A Premiumot fizetők meg nosztalgiázhatnak a Tim Burton filmek ihlette agyament platformjáték, a MediEvil mellett a jó öreg Alone in the Dark 2001-ben született negyedik részével (aminél poén volt, hogy totálisan átment Resident Evilbe, pedig eredetileg ugye ő ihlette a japán sikerhorror-szériát), amiben az annak idején gyönyörűnek számított pre-renderelt hátterek előtt két sztorivonalat is bejárhatunk a modern világban reinkarnálódott Edward Carnbyval meg a hölgytársával.


Aki pedig a Star Wars világában szeretne elmerülni, az a ma már inkább viccesnek, mintsem érdekesnek ható Star Wars: Rebel Assault II-vel teheti meg. AZ FMV betétekből és némi rail-shooteres űrhajós lövöldözésből álló űrkaland 1995-ben, a multimédiás időkben roppant menőnek hatott, de ma már inkább csak érdekességnek számít (főleg, hogy a net szerint ez a Ps1-es verzió még totál szuper easy-re lett átvariálva, ami valahol érthető, ugyanis akkoriban még analóg kar sem létezett, D-paddal meg vicces lehetett lövöldözni az X-szárnyúval).


(A Sony rendszere elég lassan frissül, pl. a Rajinál még nem él ezen sorok írásakor a Plusból való letöltés lehetősége, ahogy a retró cuccokra sincs még link, de gondolom a nap végére csak magukhoz térnek a japánok szorgos informatikusai, és a helyükre kalapálják a dolgokat)