Mindannyiunkkal megtörtént már, hogy teljesen leverten, fáradtan, percenként az óránkra pillantva vártuk, hogy végre vége legyen a munkaidőnknek, és hogy hazajussunk végre. De képzeljétek el azt, hogy a hazajutás egyszerűen nem lehetséges, és azon kezdesz el morfondírozni, hogy vajon létezik-e egyáltalán otthonod.

Valami hasonló szörnyűséget boncolgat a Studio Kiku és az Innovina Interactive közös projektje, a The Plane Effect, ami egy disztópikus és egyben hangulatos, narratív élményt ígér.

A játékos egy Solo nevű személyt irányít, aki magányos irodai dolgozóként tengeti életét. Épp az utolsó munkanapját tölti a helyen, és már alig várja, hogy végezzen, hogy haza mehessen a családjához. Azonban Solo kezdi nagyon furcsán érezni magát. Egyre nehezebben emlékszik vissza a családjára, ráadásul még a tér és az idő változó egyensúlyával is meg kell küzdenie.

Maga a játék pedig arra próbálja majd késztetni a játékosokat, hogy az egyre lehetetlenebb és teljesen illogikus disztópikus helyszíneken, próbáljanak meg minél logikusabb megoldásokat találni.

Bár a Steam oldal szerint még nincs pontos megjelenési dátum, ennek ellenére a hivatalos oldal már 2021-re ígéri a megjelenést, mégpedig Windows, Playstation 5, Xbox Seriex X/S és Nintendo Switch platformokra.