Az időutazás sokféle formát öltött már az évek során: kék doboz, DeLorean, sőt, még pezsgőfürdőt is. De most egy arany stopperóra vette át a fáklyát, mint az idő, a tér és még sok minden más ura, ahogy azt majd mi is felfedezhetjük a Yogscast Games és a Perfectly Paranormal The Holy Gosh Darn című játékában, amely idén nyáron jelenik meg Windowsra és konzolokra.

A The Holy Gosh Darn – amely ugyanazon a keddi napon játszódik, mint a Perfectly Paranormal korábbi játékai, a Manual Samuel és a Helheim Hassle – egy valóban humorosnak tűnő kalandjáték, amelyben egy képzeleten messze túlmutató birodalmakat járhatunk majd be, ahol az idő inkább csak egy ötlet, mint valóság. A játék során vicces karakterekkel találkozunk, vérig sértjük a mennyei véneket, elutazunk a pokolba, találkozunk pontosan 4250 kutyával, és felfedezzük az élet, az univerzum és... nos, minden értelmét – amely nem, nem 42.

The Holy Gosh Darn - screenshot 01

A Perfectly Paranormal a megjelenési dátumuk bejelentését a WASD konferencián való részvétellel ünnepli, ahol április 26-án, pénteken 12 órakor beszélgetést tartanak, ahol többet is elárulnak a játékukról, az inspirációjukról és arról, hogy milyen is valójában egy utópiát létrehozni káromkodó angyalokkal.

The Holy Gosh Darn - screenshot 02

Ha már az angyaloknál tartunk... Játékosokként Cassiel szerepébe bújunk majd, egy angyaléba, akinek egyetlen feladata van: megmenteni a Mennyországot a teljes megsemmisüléstől, méghozzá hat óra alatt. Szerencsére, ahogy azt fentebb említettem, az idő nem jelent nekik sokat, ezért simán visszautazhatunk jövőt menteni, miközben szárnyas madáremberekkel találkozunk, bonyolult rejtvényeket oldunk meg, és a felszentelt stopperóra erejét használva, újra lejátszhatjuk a beszélgetéseket, és az egyik idősík eseményeit felhasználva befolyásolhatjuk a másikat.

The Holy Gosh Darn - screenshot 03

De a legfontosabb kérdéseket, mint például, hogy simogathatók-e a kutyák, hogy meg lehet-e menteni a Mennyországot, vagy hogy valóban jó dolog e a párbeszédek kihagyása, azt majd csak a játék megjelenése után tudjuk meg. Addig is a Steamen, a kívánságlistátokra dobhatjátok a The Holy Gosh Darnt, illetve kipróbálhatjátok a játék ingyenesen elérhető demóját.