Néha nem kell más, csak pár órányi kellemes, sétálgatós játék, ötletes narratívával. Ilyennek ígérkezik a The Fabled Woods.

A magyarul A Mesebeli Erdőnek nevezett sétaszimulátor egy különleges erdei területre invitál bennünket, ahol egy elhagyatott kempingből kiindulva kell felfedeznünk az erdőt, miközben különböző nyomokat, és hangokat kell követnünk.

Annak ellenére, hogy festői szépségű helyszíneken játszódik a történet, valójában nagyon is sötét sztorit kínál a játék. A 3 szálon induló cselekmény a játék végén egy teljes egésszé fonódik majd össze. A készítők valódi narratív élményt szeretnének nyújtani a játékosoknak, ezért maga a játék sosem fogja siettetni őket. Mindenki a saját maga tempójában élheti át a sétát. A CyberPunch Games csapata nem is titkolja, hogy olyan játékok ihlették őket, mint a Firewatch, a Gone Home, vagy a What Remains of Edith Finch.

A március 25-én megjelenő játékot az Unreal motor hajtja, és a képek, valamint a videó alapján valóban szép grafikára lehet számítani. Azok pedig, akik még a megjelenés előtt ki szeretnék próbálni a túrázgatást, azoknak ott a Steamről letölthető demó.