A békés akció-kalandjátéknak aposztrofált Europára rendkívül nagy hatással volt a Ghibli látványvilága.

A Helder Pinto által 2017 óta fejlesztett játék amolyan szerelemprojektnek indult, hisz Pinto alapvetően művészeti vezetőként dolgozott olyan játékokon, mint például az Overwatch vagy a Diablo 3. Később aztán barátaival és pár további fejlesztővel megalapította a Novadust Entertainmentet, hogy a játékosoknak a lehető legjobb élményt tudják biztosítani.

A Jupiter holdján, az Europán játszódó cselekmény egy Zee nevű android történetét meséli el, aki válaszokat keres ebben a buja, terraformált paradicsomban, ami egy bukott utópia romjainak ad otthont. A meditatív hatású kaland elsősorban a felfedezésre fog épülni, amely során az utolsó élő ember történetét is megismerhetjük.

A földi felfedezésen túl lehetőségünk lesz a levegőt is meghódítani, avagy siklani és repülni is fogunk, ezek hatékony megvalósításához azonban szükséges lesz a Zephyr-jetpackünk fejlesztése.

A Future Friends Games kiadó gondozásában érkező játékot nagy érdeklődéssel várják a játékosok, hiszen az immár több mint 120 ezer kívánságlistán szerepel. Ha szeretnél még a megjelenés előtt belepillantani az Europa világába, Steamen te is kipróbálhatod a játék demóját.

Az Europa 2024. április 16-án érkezik Windows és vélhetőleg SteamOS platformokra, és a tervek szerint később konzolokra is megjelenik majd.