A lassan 10 éve készülő narratív kalandjáték megjelenési időpontját egy traileren keresztül jelentették be.

Még 2021-ben írtunk bővebben a Harold Halibutról, amikor a német Slow Bros. fejlesztőcsapat bemutatta a játékuk nagyszerűen sikerült sztori trailerét. És bár a csapat nevében ott szerepel a “lassú” szó, azért azt talán senki nem gondolta volna - még talán közülük sem -, hogy ennyit kell majd várni az alkotásukra.

Mindenesetre, az új videó ismét csak azt bizonyítja, hogy a Harold Halibutba óriási mennyiségű munka és szeretet van öntve, és hogy az elkészítését és a külalakját tekintve a kalandjátékok műfaján belül - sőt talán a teljes játékipart is számítva -, egy igazán egyedi játékkal lesz dolgunk. Persze, volt azért egy Neverhoodunk annak idején, de ami ezt a játékot még annál a sorozatnál is különlegesebbé teszi az az, hogy ebben minden tárgyat nem csak hogy kézzel, de valós anyagokból készítettek el, tehát nem csak kimondottan gyurmával dolgoztak. Bővebb infót erről a technológiáról, valamint a Harold Halibut sztorijáról a már említett előző cikkünkben olvashattok.

Ha hihetünk az új videónak, akkor már nem kell sokat várnunk a megjelenésre, amely valamikor 2024 első negyedévében lesz esedékes. A Harold Halibut Steamre, Windows és Xbox Game Passra, Xbox Series X/S-re és Playstation 4 és 5-re jelenik majd meg.