Az amerikai Open Arcana egy „kísérteties, de aranyos” rémisztgetéssel próbálkozik a Kickstarteren.

Az időzítés elég érdekes, mivelhogy a Ghost Follows című játékuk megjelenése már a jövő hónapban esedékes, legalábbis ez a (volt) terv. A csapat elmondása szerint azért kellett a Kickstarteren keresztül segítséget kérniük, hogy még időben, tehát az eredeti tervek szerint, el tudjanak készülni vele.

A történet szerint egy elátkozott régi ház körüli halloweeni legenda egy maszkarás kislány számára valódi történetté válik, amikor úgy dönt, hogy megoldja a Spector Manner ház rejtélyét. A házba belépve az energia az egekbe szökik és a ház életre kel. A kopogások, a reccsenések és a pislákoló fények miatt úgy tűnik, mintha a bátor fiatal kalandorral maga a ház próbálna meg kommunikálni. Ahogy a lány körbejárja a birtokot, kísértetek és szellemek hagynak nyomokat neki – méghozzá szerelmes levelek formájában –, amelyek együttesen egy hatalmas rejtélyt alkotnak, amelyet csak a birtok összes helyiségének felfedezésével lehet megoldani.

Bár lesznek némi „finom” ijesztgetések a játékban, de a készítők szerint a Ghost Followst bármilyen korosztály játszhatja. Eredetileg az év elején az egyhetes Epic Megajam részeként tervezték bemutatni a produktumot, de a Ghost Follows mögött álló férj és feleség úgy döntött, hogy egy teljesebb kalanddá kívánja bővíteni a játékot, több felfedezendő szobával és egy átdolgozott központi rejtvénnyel. Ennek érdekében Kickstarter-kampányt indítottak, hogy október 15-ig összegyűjtsenek 6000 amerikai dollárt. Míg a legtöbb crowdfunding-projekt esetében a támogatóknak hónapokat vagy akár éveket kell várniuk, itt a cél az, hogy a játék egyetlen hónap alatt teljesen elkészüljön, és még a Halloween boszorkányos órája előtt megjelenjen a Steamen.

A Kickstarter oldaluk itt érhető el.