Az ukrán Frogwares csapat tagjai annak ellenére is folytatják a munkájukat, hogy Oroszország folyamatosan támadja az országukat.

Azt egy előző posztjukban már részletezték, hogy sajnos nincsenek meg a kellő erőforrásaik és képességeik egy nagy játék fejlesztéséhez, ezért félretették ezt a fajta terveiket, és helyettük egy kisebb játékra koncentrálnak, amelyet Project Palianytsia néven emlegettek. Mostanra megerősítést nyert, hogy ez a projekt a Sherlock Holmes: The Awakened című játékuk remake-je. Az eredeti játék még 2006-ban jelent meg, és ez volt az első játékuk, amelyben Lovecraft univerzumából is merítettek.

A teljesen újraírt játékuk az Unreal Engine 4-en fog futni, teljesen újratervezett animációkkal, újravágott jelenetekkel, új nyomozós mechanikákkal, módosított történetrészletekkel, valamint új mellékküldetésekkel, új angol szinkronnal, újratervezett kezelőfelülettel, kamera mozgással és számos egyéb fejlesztéssel fog rendelkezni.

A cselekmény annyiban változik, hogy míg az eredeti játékban egy idősebb, tapasztalt Holmest irányítottunk, addig a remake-ben újra a fiatal detektívet fogjuk, akinek ez lesz az első nagy ügye kollégájával Watsonnal.

A játék Windowsra, PS4-re, PS5-re, XB1-re, Xbox Series X/S-re és Nintendo Switch-re készül. Azonban a csapat helyzetének bizonytalansága miatt, előbb egy Kickstarter-kampány formájában szeretnének támogatást szerezni hozzá. A KS-kampány még nem indult el, de mindenképp megírjuk, ha már éles lesz.