A Microids friss bejelentésében leplezte le, hogy felújítják a 25 éves Amerzone: The Explorer’s Legacy játékukat.

Benoît Sokal, a híres Syberia-sorozat alkotójának legelső kalandjátékának felújított változata elvileg még idén befut Playstation 5-re, Xbox Series X|S-re és PC-re. A modernizált játék célja nem csak a nosztalgia felébresztése, hanem egyben új kalandra invitálja a játékosokat, a fejlesztő elmondása szerint ugyanis nem sima remake-ről van szó, hanem amolyan újragondolásról. Az eredeti Amerzone 1999-es megjelenése óta beírta magát a játéktörténelembe, és világszerte lenyűgözte a játékosokat gazdag narratívájával és lélegzetelállító művészetével. A játékból több mint egymillió példányt adtak el.

A történet egy varázslatos utazásra hív, mely során újságíróként Dél-Amerikában fogunk felfedezni egy, a természet által visszahódított birodalmat, miközben legfőbb célunk megfejteni Amerzone rejtélyes múltját. Csak a játékoson fog múlni, kideríti-e az igazságot a nagy fehér madarak kapcsán.

Amerzone: The Explorer's Legacy - screenshot 1

Nem számítottunk erre a hírre, de nagyon örülönk neki, és kíváncsian várjuk! Már csak a fantasztikus látványvilág miatt is!