A Csirkekopók egyre szebben bővülő világába jövőre egy X-COM ihlette stratégia érkezik, amiben az összeomlás szélén álló Clawville-ben vehetjük fel a harcot a szervezett bűnözéssel.

A Wild Gentlemen csapata bejelentette új játékát, amire Varga Bálint Bánk már tett célzást a vele készült interjúnkban. Azt ígérte, nagyon más stílus lesz – így is lett (Princz úr már városépítő és focimenedzser irányt is vizionált – én ezeket is simán el tudnám képzelni).

WILD Tactics - screenshot 1


Amit kapunk, az egy sztoriorientált, körökre osztott harcrendszerű, csapat alapú taktikai-stratégiai RPG.
A W.I.L.D. betűszó sem véletlen, a Weaponized International Liberation Division kifejezést takarja. Ez a csoportosulás Clawille szervezett bűnözését veszi célba, hogy egyre közelebb kerüljön ahhoz a lángelméhez, aki a háttérben a szálakat mozgatja.

Fontos szerepe lesz a csapat tagjai közötti viszonynak is (hasonlót nemrég a Darkest Dungeon 2-ben láthattunk). A történet önállóan is élvezhető lesz, de már természetesnek vehetjük, hogy lesznek kapcsolatok a Vadvilág univerzumának többi játékával is.


Az program valószínűleg még eléggé alfában van, úgyhogy ezek csak irányvonalak. Attól félek egy kicsit, nem tart-e a csapat túl sok vasat a tűzben?