A HitherYon Games által fejlesztett Murder is Game Over immár a konzolokat is meghódította! A pozitív visszajelzéseknek köszönhetően időközben sorozattá duzzadt mű portolását és kiadását az indie Ratalaika Games végezte, akik PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Microsoft Xbox One-ra, Xbox Series S/X-re és Nintendo Switch-re tették elérhetővé online a játékot.

A point-and-click műfajba sorolható Murder is Game Over egy klasszikus detektívregény, amiben egy világhírű videójáték-készítő meggyilkolását kell az önkéntes nyomozójelölteknek felgöngyölni egy vidéki kastélyban. Ehhez ki kell kérdeznünk a gyanúsítottakat, valamint különböző nyomokat kell felkutatni, amik segítségével közelebb juthatunk a tettes személyéhez. Mivel a kastélyon állítólag átok ül, az sem kizárt, hogy természetfeletti jelenség van a bűntény mögött! De pánikra semmi ok, a megoldást hűséges kutyánk, Cleo társaságában fogjuk keresni.

Bár maga a történet lineáris, a gyanúsítottak kikérdezésének és az egyes nyomok megtalálásának sorrendje nincs kőbe vésve. A pixeles látványvilággal rendelkező alkotás fejlesztői a nyomozással járó felfedezés élményét szerették volna elsősorban átadni, a feszültségtől duzzadó helyszínt pedig egy valódi vermonti kastély inspirálta!

A sorozat rajongóinak külön jó hír, hogy 2024 első negyedévében várható pc-re a harmadik rész, a Murder is Game Over: Deal Killer. Demóját pedig itt tudjátok kipróbálni.