A szépséges cukormáz gonosz dolgokat rejteget.

A játékos feladata, hogy segítsen Mainak, egy fiatal lánynak, aki egy kiránduláson elszakad az anyjától, és egy szakadékba zuhan, és egy Yoghurt nevű nyúlvilágban tér magához. Ha mindez nem lenne elég, Mai a teljes emlékezetét is elveszti. Útja során összefut egy „mutáns macskával”, akit Nicónak nevez el, és mivel fogalma sincs, hogyan került ide, vagy hogyan juthat haza, Mai úgy dönt, hogy követni fogja a macskát, hátha kivezeti őt ebből a bizarr fantáziavilágból, amelyet vasöklű módon irányít egy diktátor, akit mindenki csak „Főnökként” emleget.

A játékban feladványok megoldásával jutunk előre, de az ellenfelek eszén néha mini-játékok segítségével kell túljárnunk. Utunk során különböző barátokkal és ellenségekkel ismerkedünk meg, és nem lesznek híján a beszélő állatok sem. A hazatalálás mellett a másik fő feladatunk a Mai személyazonossága körüli rejtély megoldása.

A tündérmesék és a kilencvenes évek rajzfilmjei által inspirált Apopia szép, kézzel festett művészeti stílussal és szeszélyes humorral rendelkezik. Azonban a szép külalak csalóka, mert a fejlesztők egy sokkal mélyebb, már-már sötét történetet szeretnének elmesélni nekünk. A hongkongi Quillo Games csapat szerint a játékuk olyan témákat feszeget, mint a felnőtté válás, a gyermekkori traumák és az önelfogadás. Mai az ébrenlétében többnyire tipikus kalandos dolgokat fog csinálni, és különféle szőrös állatokat fog megismerni, köztük az ostoba gengsztereket, Bigget és Littoo-t, a kard nélküli muskétások trióját, valamint Moly-t, a zaklatás elleni keresztes lovagot és a birodalom jogos hercegnőjét. Amikor azonban Mai elalszik, az egész világ elsötétül, és az esztétika valami sokkal durvábbra és baljóslatúbbra változik, arra kényszerítve a fiatal főhőst, hogy szembenézzen az egyre nyugtalanítóbb félelmeivel, és hogy ritmusjátékokban legyőzze a sötét főellenségeket. Csak így kezdheti el felfedezni az igazságot a családjáról és az identitásáról.

Bár az Apopia: Sugar Coated Tale teljes verziója csak 2022-ben érkezik Windows és Mac rendszerekre, a játék prológusát már most is kipróbálhatjátok.