A mai naptól kezdve bárki belebújhat a feltörekvő nyomozó szerepébe, aki különböző bűnügyi helyszínek rejtélyének felgöngyölítésével próbálja megszerezni a detektív igazolványát.

A Scene Investigatorszt fejlesztő EQ Studiosznak nem ez az első próbálkozása a játékipar területén. Egyes nyomozós játékrajongók talán tudják, hogy ők készítették a sikeres The Painscreek Killings című nyomozós játékot is. Az új alkotásukban ezúttal is maradnak a rejtélyes krimi műfajában, de most egy nagy bejárható terület helyett 8 és fél egyedi helyszínen kell mély nyomozásba kezdenünk. És bár a játék tematikus elemei megegyeznek a The Painscreek Killings játékkal, ez a játék inkább a tiszta következtetésre és kevésbé a narratív mélységre helyezi a hangsúlyt.

A Scene Investigatorszban a játékosok aprólékosan átgondolt bűnügyi helyszíneken navigálnak, nyomokat és motívumokat keresnek, hogy aztán logikus következtetéseket vonjanak és összerakják a valódi történetet. Tökéletes választás a detektívfilmeket, a valódi bűnügyeket, a szabadulószobai kihívásokat kedvelők és bárki olyan számára, aki imádja a krimi műfaját.

A játékot a Steamen tudjátok beszerezni 22.99 eurós áron.