A videó mellett a Cyan Worlds a neves szinkronszínészeit is bemutatta.

Izgalmas napok ezek a Riven és a Cyan Worlds rajongók számára, hiszen tegnap a csapat a Riven remake első hivatalos játékmenetének bemutatásával örvendeztette meg őket, ma pedig a szereplőgárdáról rántották le a leplet.

A tegnapi videó az 1997-es sikerjáték újragondolását és mobilitását mutatja be, immár teljesen 3D-ben. Az Unreal Engine 5-öt használva a csapat az alapoktól kezdve újraépítette a játék környezetét és ikonikus rejtvényeit, a bonyolult forgó szobától a titokzatos képalkotó ketrecig. A csapat reméli, hogy mind a régi és az új kalandorok is egyaránt csodálni fogják a D'ni Birodalom e felújított darabját, amely az eredeti játék varázsát kínálja, a modern puzzle-kalandoktól elvárt játékmenettel és csiszoltsággal.

Ma pedig a Cyan Worlds örömmel jelenti, hogy a BAFTA- és SAG-jelölt színésznőt, Shannon Woodwardot – aki a The Last of Us Part II-ben Dinát, a Raising Hope-ban Sabrinát és a Westworld-ben Elsie-t alakította – és a Pulitzer-díjas újságírót és NYT bestseller írót, Ronan Farrow-t – aki a From Up on Poppy Hill, The Wind Rises és Area Man Lives című filmek szinkronhangja volt – is a szinkroncsapatában tudhatja. Shannon és Ronan két új, az eredeti Riven: The Sequel to Mystben nem szereplő karaktert fog alakítani, és egy kibővített játékrészben fognak szerepelni. Csatlakozik hozzájuk Lauren Gamiel színésznő és komikus – aki a Lighthouse-ban játszott, amely a SoHo Playhouse leghosszabb ideig futó off-Broadway show-ja volt, valamint aki színházi és filmes vígjátékokat rendez, ír, és önálló komédiákat ad elő –, aki Catherine hangját és mozdulatait adja. Russell Webster, aki Gehn mozgásáért lesz felelős, és Rand Miller – a Cyan Worlds vezérigazgatója és társalapítója –, aki Atrus szerepét fogja újra eljátszani.

Riven - screenshot 01

„Úgy általában szeretem a kollaboratív művészetet, és imádom a játékokat. Különösen szeretem a narratív játékokat, és úgy gondolom, hogy a Myst és a Riven nagyon megelőzte korát a rejtvények és a játékok terén” – mondja Shannon Woodward – „Egyértelműen látni, hogy a mai játékokba gyakran beépített rejtvények ebből a narratív puzzle játékból erednek, amivel gyerekkoromban annyit játszottam, és nagy hatással volt rám.”

Ronan Farrow a következőket nyilatkozta: „Olyan izgalmas, hogy eljátszhatom ezt a szerepet. Imádom és tisztelem, ahogy a Cyan fogja ezt a klasszikust, és nem csak újraalkotja, ami már önmagában is izgalmas, hanem beleteszi ezt a sok további inspirációt, és kifejezetten a karakterekre koncentrál. Azt hiszem, a Riven részben azért is volt gyerekként meghatározó számomra, mert annyira karakterközpontú.”

A játékban John Keston (Gehn), Christine Steel (Nelah), Vicente Ramos (Gehn őre) és Kate Vita (Keta) eredeti szinkronhangja is megmarad. John Keston – aki az eredeti Rivenben életre keltette Gehnt, és aki sajnos 2020-ban elhunyt – alakítása pedig különösen a néhai színész előtt tiszteleg. Johnt nagyon szeretik a Myst és a Riven közösségek, és a Cyan Worlds reméli, hogy a játék remake-je a játékosok új generációját is megismerteti történelmi alakításával.

Az új Riven még idén megjelenik VR és normál platformokra, beleértve az Apple Maceket és Windows rendszereket is, és akiket érdekel, az itt a zenei alapanyag részleteibe is belehallgathat.