Várhatóan 2024 októberében nyitja meg kapuit a látogatók számára a Hyperdrive Inn, egy felettébb különleges szálloda, ami nem csak a kalandjáték szerelmeseinek, hanem talán a patchwork rajongóinak is érdekes lehet.

A finn Horsefly Games indie fejlesztő közelgő kalandjátékában ugyanis egy hotelben fogunk bóklászni, ahol eltűnt édesapánkat keressük. A hotel azonban „végtelen” és egyre csak bővül, ahogy haladunk előre a nemlináris játékmenetben. A készítők ígérete szerint ugyanis minden egyes végigjátszás egyedi élmény lesz, köszönhetően a véletlenszerű tartalomnak.

Hogy ez mit takar? A játékban minden meg van írva - ahogy egy kalandjátékban illik -, ám a játék szakaszainak egymáshoz való kapcsolódása minden egyes alkalommal változik, amikor belevágunk egy új kalandba, ennek köszönhetően az élmény minden egyes végigjátszásnál a maga módján teljesen egyedi lesz.

Különösen vonzó a vizualitásában, hogy a Hyperdrive Inn grafikája szövetmintákból készült, amiből több száz különbözőt szkenneltek be a fejlesztők, s amelyekkel a játék valamennyi eszközét textúrázták. A stílus amúgy részben tiszteletadás is, mivel a ‘80-as években és a ‘90-es évek elején Finnországban bemutatott gyermekműsorok nagy része stop-motion animált szövetfigurákon alapult. Hogy az audiovizuális élmény teljes(en egyedi) legyen, a finn népzenéből merítkeztek.

A játékmenet klasszikus point-and-click lesz, vagyis narratíva központú, és a különböző fejtörők fogják alkotni a játék gerincét. Természetesen egy különös szállodához különös szerzetek is dukálnak (az nem patchworkös volt, hanem fonálból készült, de engem nagyon emlékeztet egy régebbi Kirby-re a látványvilág, csak sötétebb hangulatú annál - Trish). No meg kontrolleres irányítás, mert egy fogadóban felettébb fontos a kényelem.

Amennyiben felkeltette érdeklődéseteket a játék, tekintsétek meg a kedvcsináló előzetesét és próbáljátok ki a demóját, ami már elérhető Steamen.
teaser: