Bár mostanában egyre több pixel-artos indie kalandjáték van készülőben, azért jó látni, hogy vannak még fejlesztők, akik inkább a teljesen kézzel-rajzolt grafika mellett döntenek.

Mondjuk az izraeli HappyJuice Gamestől nem igazán meglepő ez a húzás, hisz az előző játékuk – az egyébként több mint 4 milliós letöltéssel büszkélkedő mobilos kalandjuk – a The Office Quest is az imádnivalóan humoros animációiról volt híres. Szóval a grafikai megvalósítás a videók és képek alapján hozni fogja azt a szintet, ahol már az áll leejtős kifejezést is használhatjuk, vagy akár úgy is jellemezhetnénk, hogy a játék simán beférne a szombat reggeli mesék közé a TV-ben.

A Lost in Play két főhőse egy testvérpár, akik a szokásos testvéri cukkolódásuk közepette, az egyik nap túl messzire csatangolnak az otthonuktól, és sikerül úgy eltévedniük, hogy a hazafelé vezető út keresése közben egy teljesen szürreális világ nyílik meg előttük szörnyekkel, különös lényekkel, és nem utolsósorban segítőkész békákkal az oldalukon. A cél tehát a hazajutás, ami nem lesz egyszerű, mert a különös lények eszén nem könnyű túljárni. Mindenféle fejtörők és a hagyományos point and click kalandjátékokból már jól ismert trükkök várnak a főhősökre, melyek nem csak a gyermekek, de a felnőttek agytekervényeit is megizzasszák majd.

Az előző játékuktól eltérően, a Lost in Play először PC-re, Macre és Nintendo Switchre jelenik majd meg valamikor 2021 közepe táján, és a sikertől függően a készítők szeretnék a fennmaradó konzolokra és mobil eszközökre is átportolni.