A Spirits of Baciu egy hangulatos, fejtörőkkel teli kalandjáték, amelynek készítői most a Kickstarteren próbálnak pénzt gyűjteni a játék fejlesztéséhez.

Az alkotásuk a Hoia Baciu erdőben játszódik, a bolygó egyik legkísértetiesebb helyén. Egy kis macskaszerű szellem kalandját követhetjük nyomon benne, aki az erdőben tért magához. De hogyan került ide, és mi kísérti ezt a helyet?

A történet során egy különös utazáson vesz részt a játékos, miközben találkozik az erdőt benépesítő többi szellemmel és nehezebbnél nehezebb logikai fejtörőket old meg. Az irányítás a sima point-and-click mechanikán alapszik, azonban a karakterünket nem egérrel, hanem billentyűzet, illetve gamepad segítségével irányítjuk.

Az egy-két órás, ingyenes prológus alapján úgy tűnik, hogy egy viszonylag nehéz játékkal lesz dolgunk. A játszáshoz a készítők fejhallgatót ajánlanak, ugyanis némelyik fejtörő a hangokhoz, illetve a zenéhez kötődik majd.

Hogy sikerüljön a teljes játékot is befejezni, az olasz Horns Level Up Kickstarter-gyűjtésbe kezdett, amit ezen a linken keresztül tudtok ti is megtámogatni.