Mielőtt mindenki bejglimérgezést kapna, miközben megpróbálja nem magára dönteni a fát díszítés közben, engedjétek meg, hogy kellemes ünnepeket kívánjunk azoknak, akik idén is velünk tartottak és olvastak minket (meg azoknak is, akik nem, de ők úgysem látják ezen sorokat).

Mivel nem valószínű, hogy idén felkerülne már nagyobb tartalom az AG-ra, így gyorsan elemzem is az évet. Ígérem, nem rabolom senki idejét se nagyon, elvégre tudom, hogy már mindenki tömné magába a karácsonyi söröcskét csokikát.

A 2020-as év elég különleges volt az oldal életében. Elvégre idén lettünk 15 évesek, aminek örömére vállalhatatlanabbnál vállalhatatlanabb régi írások újra felrakásával szórakoztattuk a nagyérdeműt (seráfütty, ahogy Borzpapa, az AG alapítója mondaná). Augusztus végén pedig Rowli visszatért az oldal életébe és fáradhatatlanul hírekkel és tesztekkel kezdett bombázni minket (meg a háttérben dolgozik egy meglepetésen, amiről még nem árulhatok el semmit, mert különben nem lenne meglepetés :) ). Szeptember környékén pedig Norbi is visszaszállingózott, aki bár eléggé elfoglalt lett a valóéletben egy csöppség istápolásával, néha azért írogat kilóméterhosszú teszteket amolyan Norbi-s módra. Trish meg nyolcfelé van szakadva szokás szerint, de néha azért belőle is kijön a szófoshás 10 ezer karakteres írások keretében.

Nem is szaporítanám a szót, gyorsan beraknék inkább egy rövid toplistát az újraindulás utáni legolvasottabb cikkekről.

Nem meglepő módon a negyedik helyen a  platinás Amnesia sorozat legújabb részéről szóló teszt áll Norbi tollából. A dobogó harmadik fokára a magyar fejlesztésű Chicken Police huppant, a második helyen pedig a Syberia visszatérését beharangozó demó mélyelemzése terpeszkedik (mondjuk Kate Walker kalandjainak akkora rajongótábora van nálunk a mai napig, hogy eléggé meg lehetne dobni az olvasottságot a leányt bikiniben ábrázoló képek heti közlésével – hmm, nem is rossz ötlet). Az első helyezett kissé meglepő. Ugyanis nem más, mint a Daedalic jövőre érkező akciókalandjának, a drágassszág után kajtató Szméagolról szóló The Lord of the Rings: Gollummnak a készültét világgá kürtölő hírecske. Úgy látszik, hogy még sokan bíznak a német barátainkban, hogy minőségi kalandot készítenek.

Remélem, jövőre is velünk maradtok (ha addig nem másznak elő mondjuk dínók a Föld középpontjából és esznek meg minket. Az idei évet nézve már semmin se csodálkoznánk), addig is mindenki megoszthatja itt vagy a Fácsé oldalon, hogy mit talált a fa alatt (a leeset tűleveleken kívül).