Idén már biztosan nem játszunk a 2016-ban megjelent első rész folytatásával.

Jó ideje tudni már, hogy készülőben van az ex-Telltale tagokból verbuválódott Night School Studio legnagyszerűbb játékának az Oxenfree-nek a folytatása, de a csapat sajnos nem nagyon sieti el a fejlesztést. Legutóbbi bejelentésük is erről szólt, ugyanis egy Twitter poszton keresztül jelezték a rajongók felé, hogy az Oxenfree 2: Lost Signals megjelenése sajnos 2023-ra csúszik át. Mindezt azzal magyarázták, hogy a lehető legjobb játékot szeretnék a játékosok elé tárni, valamint azzal, hogy szeretnének új nyelveket/lokalizációkat a játékba építeni, és a legjobb minőség érdekében ehhez egy kicsivel több időre van szükségük.

Eredetileg egyébként 5 évvel az első játék megjelenése után, tehát 2021-ben tervezték kiadni a játékot, ugyanis azzal az alkotásuk története is pont beleillene az idősíkunkba. Ez nem jött össze, de valószínűleg a játék története továbbra is 2021-ben játszódik majd. Az Oxenfree 2: Lost Signalban ezúttal Riley-t irányítjuk, aki visszatér szülővárosába Camenába, azonban hamar kiderül, hogy a város rengeteg változott a távolléte alatt. Rileynek fel kell derítenie a titokzatos rádiójelek titkát, amelyek látszólag összefüggnek a város nyugtalanító hangulatával.

A játékmenet egyébként nem változik majd túl sokat az előző részhez képest, és a grafikai megjelenés, tehát az oldalnézetes 2D-s helyszíneken mászkáló 3D-s karakterek, valamint a nyomott, rejtélyes hangulatot árasztó színek, fények és zene is megmaradnak.