A fejlesztők egy videón keresztül mutatják be nekünk a kezdeteket, a fejlesztésekkel járó nehézségeket, de a vidámságokat is.

A Children of Silentown-t két csapat hozta össze. Az olasz Elf Games felelős a fejlesztésért, a Luna2 csapat pedig az illusztrációkért és az animációkért. Mindkét csapat tagjai csak a hétvégéken tudtak dolgozni a projekten, ugyanis egyiküknek sem ez a fő megélhetési forrása, és aminek köszönhetően több mint 4 éven át készült a projekt. Az alkotás egy Lucy nevű kislány történetét követi végig, aki egy szörnyek által lakott erdő mélyén fekvő faluban él, és aki fokozatosan elkezdi megfejteni az őt körülvevő rejtélyeket.

Piero, az egyik fejlesztő elmondása szerint, bár a Children of Silentown egyszerű point-and-clicknek tűnhet, igazából ezt nem teljesen van így. Az alapok a hagyományos kalandjátékokból lettek átemelve, de ezeken kívül modernebb elemeket is kapott a játék, mint például a különböző „felvett” küldetések teljesítését. Ehhez hozzájön még az énekhangokra alapuló fejtörők sokasága, ugyanis ezeknek a hangoknak óriási szerepük lesz a narratívában.

A Children of Silentown 2023. január 11-én érkezik Windows, Switch, PS4/PS5, Xbox One és Xbox Series X/S platformokra.