Mi születne abból, ha egy „Portal által inspirált” játékot egy időmanipulálós, fejtörős mechanikával kereszteznénk? Nos, a brit Stubby Games szerint egy pofás kis játék, amibe még egy folyton pofázó fegyvert is a játékos kezébe nyomnak.

A The Entropy Centre-t egyébként nem most jelentették be, azt viszont igen, hogy a stúdió megtalálta a játék mögé besorakozó kiadót, ami végül a Playstack lett. A kiadó büszkén állítja, hogy a brit indie stúdió, a Stubby Games által fejlesztett játék egy egyedülálló puzzle-mechanika köré épül majd, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy visszafelé gondolkodjanak és legyőzzék a látszólag lehetetlen akadályokat.

A jó sok gondolkodást igénylő produktumban Ariát irányítjuk majd, aki egy kolosszális űrállomás – az Entropy Centre – gyomrában ébred a Földhöz közeli pályán. Két azonnali problémával kell szembenéznie: A Föld egy kihalási szintű esemény következtében lángba borult, maga az Entropy Centre pedig elhagyatottnak tűnik, és a közelgő összeomlás szélén áll. A játékosoknak „társa” is lesz, mégpedig egy ASTRA névre keresztelt beszélő fegyver, amely tárgyakat képes mozgatni, méghozzá visszafelé az időben. Ennek segítségével kell Ariának helyreállítania a létesítmény összeomlott hídjait, újra összeraknia az elpusztult pályákat, és bonyolult rejtvényeket megoldania, hogy eljusson az Entropia Centre magjába, abban a reményben, hogy túlélheti ezt a halálra ítéltnek tűnő szakaszát az életének, és valahogy hazatalálhat. Az Entropia Centre küszöbön álló összeomlása és a Föld pusztulása mögött álló igazságot ugyanis csak ennek a kiterjedt létesítménynek a szívében találhatja meg. De vajon el fogja-e fogadni Aria a rá váró szerencsétlen igazságot?

Egy ilyen ambiciózus cím régóta dédelgetett álomprojekt volt a Stubby Games alapítója, Daniel Stubbington számára, aki szerint – A The Entropy Centre-vel nem árulunk zsákbamacskát. Ez az a játék, amit már régóta szerettem volna megcsinálni, és alig várom, hogy a játékosok elmerüljenek ebben az őrült időmanipuláló világban, amit megalkottam.

A Playstack kiadó szintén izgatott a játékkal kapcsolatban, amit Harvey Elliott vezérigazgató is megerősített – A The Entropy Centre ragyogó példája annak, amit már régóta kerestünk: egy rendkívül okos, kielégítő és szellemes puzzle játék, amely visszhangra talál a rajongók körében. Nagyszerű reakciókat kaptunk eddig a játékosoktól, és nagy terveink vannak az elkövetkező hónapokra, hogy maximalizáljuk a játék sikerét.

A The Entropy Centre még ebben az évben megjelenik Steam, PlayStation 4/5, Xbox Series X/S és Xbox One platformokon.