Hölgyeim és uraim, Morgan utazócirkusza megérkezett Steamre és Switch-re! Kiváló szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Bár inkább utóbbiaknak, mivel egy gyilkossági ügyet kell benne felgöngyölíteni.

A Death Trick: Double Blind a XX. század Amerikájában játszódó ún. pulp art művészeti stílussal megvalósított vizuális regény, amelyben két külön szálon kell nyomozni a cirkusz bűvészének rejtélyes halála kapcsán; egyrészt egy másik bűvésszel, másrészt egy amnéziában szenvedő nyomozóval. Az eltérő személyek különböző szemszögből közelítik meg az ügyet és egyedi képességeik is vannak. Az általuk megszerzett információkat kell aztán a játékosoknak okosan kombinálni a sikerhez.

A nyomozás során természetesen megismerjük a cirkusz további munkatársait, és egy jó krimihez illően mindenkinek van valami rejtegetnivalója. Hogy a dolgunkat nehezítse a játék, az idő egy valós tényező, így csak korlátozott akciólehetőségünk van, ezért alaposan végig kell gondolnunk, mit és miért teszünk, tehát melyik helyszíneket látogatjuk meg, kivel beszélünk és hogy egyáltalán milyen nyomokat követünk. Ennek köszönhetően a játékmenet nemlineáris és eredményességünk függvényében különböző befejezések érhetők el.

A gyilkossági ügy ellenére a játékot nem kell véresen komolyan venni, legalábbis az előzetesek alapján a vidámságot sem veti meg ez a „varázslatos” alkotás.