Úgy tűnik, hogy a Jump Over the Age és a Fellow Traveller látnak még potenciált a CS univerzumban, és Citizen Sleeper 2: Starward Vector címen egy új résszel jelentkeztek be.

A Citizen Sleeper 2022 májusában jelent meg, és meglepő módon (számomra legalábbis a műfaja miatt) óriási sikere lett. Rengeteg játékost sikerült lenyűgöznie az érdekes és ötletes játékmechanikájával, valamint jól megírt történetével és karaktereivel. Az első rész egy szökésben lévő, vállalati tulajdonban lévő androidról szól, aki egy csillagközi társadalom szélén, egy törvénytelen állomáson köt ki. A többnyire egyedül fejlesztő Gareth Damian Martin által készített Citizen Sleeper a megjelenés óta közel félmillió játékoshoz jutott el, és az utóbbi évek egyik legelismertebb indie játékává vált.

Citizen Sleeper 2: Starward Vector - art 01

Az első rész társasjátékos-szerepjátékos RPG ihlette mechanikája teljesen újszerű élményt nyújtott, amit a neves képregényrajzoló Guillaume Singelin magával ragadó karakterei, hangulatos rajzai, valamint az ünnepelt zeneszerző, Amos Roddy kísérteties soundtrackje egészítettek ki. A folytatásban visszatér az említett, jól bevált játékmechanika, amelyet egy kicsit átírtak, hogy nagyobb mélységet, összetettséget és kihívást kínáljon.

A Citizen Sleeper 2: Starward Vectort ugyanez a csapat készíti majd, viszont most egy teljesen új helyszínre kalauzolnak el bennünket. A főszereplő ismét egy hányatott sorsú Sleeper lesz, de ezúttal egy rozoga hajóval és egy általalunk toborzott legénységgel is rendelkezni fogunk. Így hát a Sleepernek és a hajónak egyaránt szüksége lesz ránk, hogy átvezessük őket egy rendszerszintű válságon.

Citizen Sleeper 2: Starward Vector - art 02

A fejlesztő egyébként egy saját hírlevelet is kínál a rajongók számára. Azok, akik szeretnének mélyebben elmerülni a Citizen Sleeper univerzumában, megtehetik a Helion Dispatches-en keresztül, amely lényegében a Pilgrim Seed nevű menekült hajóról érkező elbeszélő adások sorozata.

Megjelenési dátum egyelőre nincs, de ha tippelnem kellene, akkor csak valamikor jövőre érkezik majd.