A holland KeokeN Interactive az első fejlesztői naplójukban a narratíva egy részére és az új mozgási rendszerre helyezik a hangsúlyt.

Az „Utazás a vörös bolygóra” címet viselő videó a játék narratív tervezésének folyamatába kalauzol bennünket, bemutatva a játék környezetét meghatározó témákat, a történet személyes kötődéseit és a csapat aprólékos erőfeszítéseit, hogy minél hitelesebb űrhajós élményt nyújtsanak a játékosoknak. Mindemellett bepillantást nyerhetünk a játék új mozgási és irányítási rendszerébe és fejtörő-mechanizmusaiba is, amelyek a történet előrehaladtával egyre összetettebbé válnak.

A Deliver Us Mars egy olyan jövőben játszódik, ahol a Földet elpusztította a klímaváltozás, és ahol az árvizek a mindennapjaink részévé váltak. A játékban, amely 10 évvel a Deliver Us The Moon után játszódik, a játékosok egy csapat űrhajóshoz csatlakoznak, akik egy nagyszabású, az emberiség jövőjét biztosító küldetésen vesznek részt. Céljuk, hogy visszaszerezzék az ARK-ként ismert hatalmas kolonizációs hajókat az Outward nevű árnyékszervezettől, hogy újjáéleszthessék a Föld bolygót, mielőtt az teljesen elpusztulna.

A fejlesztői naplóból többek között az is kiderül, hogy a játék egy apa és lánya bonyolult kapcsolatát is bemutatja majd. Bár a Deliver Us Mars teljes történetét csak a következő hónapokban fedik fel, a rajongó az egyes részletek alapján már most kitalálhatják a folytatás főszereplőjének kilétét.

Az előző résszel ellentétben a Deliver Us Mars főszereplője teljes szinkront kap majd. Személyisége, motivációi és története a saját mondandóiból bontakozik majd ki, miközben épp a marsi tájat, vagy a számos másik helyszín egyikét fedezi fel. Ezen kívül a motion-capture technológia is újdonság lesz, ami a tehetséges színészek közreműködésével hatalmas ugrást jelent a narratíva megjelenítésben. Például lehetővé teszi a csapat – KeokeN Interactive – számára, hogy megragadják a karakterek érzelmi árnyalatait, és fokozzák a drámaiságot, amelyet a játékosok a történet során tapasztalni fognak.

Egyelőre nincs pontos megjelenési dátum, de a Deliver Us Mars Xbox Series X|S, PlayStation 5, Xbox One, PlayStation 4, valamint Steam és az Epic Games Store kínálatában jelenik majd meg.