Még mielőtt valami másra gondolnátok, vagy próbálnátok valami mélyebb értelmet adni a címnek, ne tegyétek! Értsétek szó szerint...

A Perfectly Paranormal ezúttal sem spórolt az őrültségekkel és idiótábbnál idiótább ötleteiket csokorba gyűjtve megalkották életük eddig legnagyobb baromságát (jó értelemben) a Helheim Hassle címmel megáldott, szürreális, viking mókát.
A játék egyébként nem csak hogy ugyanabban az univerzumban játszódik, mint a stúdió bemutatkozó játéka a Manual Samuel, de még ugyanazon a keddi napon is, mint az előző a játékukban.

Helheim Hassle a norvég platformer

A Helheim Hassle-ben Björnt, a pacifista vikinget irányítjuk, aki hála egy félresikerült feltámasztási varázslatnak, saját akaratából képes leválasztani a végtagjait, ami már csak azért is jól jön neki, mert így könnyebben meg tudja oldani az útjába kerülő kihívásokat és rejtvényeket, plusz a készítők fantáziája alapján, guruló fejként mégiscsak sokkal mókásabb meglépni a kétségbeesett skandináv istenek, goblinok, sárkányok, vadállatok és dühös lovasok elől, mint két lábon, fej nélkül.

Nehéz pontosan leírni és megfogalmazni ezt az egészet, jobb ha magatok nézitek meg, miről is van szó:

Most hogy ezzel megvolnánk, még leírnám, hogy bár narratív kalandjátékként jellemzik a fejlesztők a játékot, a videóból látszik, hogy azért sikerült belecsempészniük némi platformer elemeket is. És persze nem hiányozhatnak a debilebbnél debilebb fejtörők sem, amiket a főszereplőnk testének sajátos módon való összeállításával tudunk megoldani.

Összesen 14 pálya/szint, több mint 80 interaktív karakter, több mint 90 fejtörő és körülbelül 3700 sornyi dialógus vár ránk.

A játékot akár már ma is megvásárolhatjátok a Steamen, ahol most 20%-os kedvezménnyel lehet a tiétek.