A Kraken Academy!!-t is jegyző Happy Broccoli Games új játéka könnyed kalandnak ígérkezik, amiben Eugene McQuacklin nyomozóval fogunk felgöngyölíteni egy ügyet még valamikor tavasszal. Komoly krimire azért ne számítson senki!

A 2024 elején PC-re érkező játékban egy pechszériában szenvedő nyomozót fogunk alakítani, aki történetesen egy kacsa és be kell vetnie de-duck-ciós képességét, hogy a sok lökött figurát kihallgatva kihámozza a részleteket és megoldja a bűntényt ebben a narratívaközpontú kalandban. Ebben segíthet többek közt szúrós tekintete, amivel beismerésre kényszerítheti a gyanúsítottakat - ami teljesen életszerű, végtére is láttál már kacsát pislogni? Na ugye!

Duck Detective - screenshot 1

A nagyjából 90 perces mókát az Aggretsuko és a Return of the Obra Dinn keverékeként írja le a csapat, akik előző játékukkal 2022-ben elnyerték a német Computer Game Award díját legjobb játékdizájn kategóriában. A Kraken Academy!!-ről amúgy 2021 októberében Rowli is megemlékezett az AG Podcast 1. évadának 2. részében, amit érdemes meghallgatni, mivel elég egy elborult alkotás volt már az is.

Hogy visszakacsázzunk egy utolsó gondolat erejéig a Duck Detective-hez: a legfrissebb hír, hogy a fejlesztők szinkronszínészeket keresnek az alkotáshoz, és épp ma zárul le a jelentkezési folyamat. Bízzunk benne, hogy sikerül megtalálnia megfelelő hangokat az élmény tökéletesítéséhez! (Amúgy a képivilága engem totálisan egy felülnézetes Paper Mariora emlékeztet, remélhetőleg a Nintendo nem izzítja be az ügyvédjeit - Trish)