Egészen pontosan egy héttel tolták előrébb az INDIKA megjelenési időpontját, ami azt jelenti, hogy már május 2-án belemerülhetünk az apácás őrületbe.

Az új megjelenési dátumot a játék kiadója, a lengyel 11 bit studios jelentette be. A PC-s verzió 2024. május 2-án lesz elérhető a Steam, a GOG és az Epic boltjaiban, míg a konzolos verzió pár héttel később érkezik Xboxra és PlayStationre.

Az INDIKA-ból származó bevétel egy részét az ukrajnai háború által érintett gyermekek megsegítésére ajánlják fel, ami szép gesztus az orosz Odd Meter fejlesztőitől és kiadójuktól.

Pár hete egy új trailert is kapott az alkotás, amely bemutatja az egyedi játékmenetet és a lenyűgöző látványvilágot, amelyre a játékosok számíthatnak:

A játékban a címszereplő apáca, Indika szerepébe bújunk, és egy elvont, elmebajos utazásra indulunk, hogy felfedezzük a jó és a rossz kettősségét, valamint azt, hogy semmi sem nevezhető százszázalékosnak. A bűn, a bánat és az erkölcsi dilemmák témáival átszőtt INDIKA azonban túllép a hagyományos játékokon, és inkább hasonlít egy művészfilmre, amely a társadalmi normákat kérdőjelezi meg. Ebből az következik, hogy jelen esetben nem egy egyszerű szórakozást kínáló alkotásról van szó.

INDIKA-val kapcsolatos további infókat itt tudtok magatokba szippantani.