Az egyedi pixel-art stílusú játékaikról ismert Cosmic Void csapat egész szép mennyiségű point-and-clicket öntött ki magából az elmúlt 5 évben. És bár sokszor mondjuk, hogy a mennyiség általában a minőség rovására megy, úgy tűnik, hogy ő rájuk (eddig) ez nem érvényes.

A Cosmic Void – akik olyan játékokkal váltak ismertté mint a The Corruption Within, Blood Nova, Twilight Oracle és a Tommy Gun Witches – legújabb játéka, a szimplán csak horror point-and-clickként leírt Devil’s Hideout, az eddigi infók alapján ismét hozza a csapattól elvárt hangulatos pixel-art grafikát, valamint a rejtélyes narratívát.

A játék főszereplője, Lauren, egy misztikustól megtudja, hogy fiatal húga még életben van, és a szektások csak megrendezték a halálát. A kórházba érkezve, ahol a húga ápolásban részesül, Lauren egy olyan rémálom közepette találja magát, amilyet azelőtt még csak elképzelni sem tudott.

A Devil's Hideout világa tiszta horror – történetileg, hangilag és vizuálisan egyaránt. Lauren szerepében a játékosnak fel kell fedeznie egy elhagyatott kórházat és egy közeli várost, hogy megtalálja a húgát. Eközben persze rejtvényeket is meg kell oldania, mégpedig barátja, Atticus segítségével.

Ahogy annak idején a Blood Novával, a fejlesztők ezúttal is a játékosok, illetve a rajongók segítségét kérik az alkotásuk befejezéséhez. A fő céljuk a Kickstarter-kampánnyal az, hogy biztosítani tudják a szinkronszínészek finanszírozását, hogy még jobban felpörgethessék a horrort a Devil's Hideoutban.

A játék zenéjét az elismert Eric Matyas szerzi, akinek repertoárját ezen a linken keresztül tudjátok megtekinteni/meghallgatni.

A Devil's Hideout Windows, MacOS, Linux és Steam Deck rendszereken lesz elérhető, de hogy pontosan mikor, az a KS kampány sikerességétől is függ.