A DESOLATIUM egy sötét, belső-nézetes point-and-click kalandjáték, amelyet H.P. Lovecraft művei inspiráltak. A játék fejlesztője, a SUPERLUMEN – független spanyol stúdió –, most egy sztori trailert is bemutatott nekünk belőle.

A DESOLATIUM egy olyan világban játszódik, ahol a Lovecraft-mítoszok összefonódnak a valósággal. A történet úgy bontakozik ki, hogy Carter, a négy szereplő egyike felébred, és egy furcsa szobában találja magát. Érdeklődve és szkeptikusan szemléli a környezetét, és elindul, hogy kiszabaduljon, és megfejtse a rejtélyes világban rejlő titkokat. A négy játszható karakterünk miközben megpróbálják megoldani a rejtélyt, belemerülnek a sötétség, a terror, az őrület, a szekták és az ősi istenségek eldugott világába. Csak rajtunk és a döntéseinken múlik, hogyan végzik.

A játékosok hangulatos helyszíneket fedezhetnek fel, ahol a kutatásaik során a fő rejtéllyel kapcsolatos nyomokat kell keresniük. Számos rejtvényt kell megoldaniuk, mégpedig a hagyományos point-and-click kalandjáték módszerrel, tehát tárgyak keresésével, kombinálásával, vagy felhasználásával. A hangulat fokozatosan emelkedik, ahogy hőseink egyre mélyebbre süllyednek az őrületbe. Ez sokkal nehezebbé teszi a döntéshozatalt; különösen azért, mert ezek a döntések határozzák meg, hogy a főhősök túlélik-e, és sikerrel járnak-e a nyomozásban.

Vizuálisan a DESOLATIUM valós helyszínekről készült felvételeket használ fel, 3D-s elemeket adva hozzájuk és szűrőket alkalmazva, hogy a játék mozgó képregénykockáknak vagy régi videokazetta-felvételeknek tűnjön. A játék hangzásvilágának megteremtésébe szintén sok energiát fektettek a térhatású hangok felhasználásával. A játék a VR-t is támogatja, de nem kötelező, és anélkül is végigjátszható.

A DESOLATIUM a tervek szerint 2023. október 27-én jelenik meg. Digitális és fizikai formátumban is elérhető lesz PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S és Nintendo Switch platformokon, 29.99 eurós áron. Ha megfogott a fenti infó, akkor a játékot most demó formájában is kipróbálhatjátok.